ASCENDENTUL, cel mai important punct de pe harta natala

- surreal universe windows 1920x1200 wallpaper115762 1 1024x640

Cei care mă cunosc îmi știu pasiunea pentru zodii, astrologie și matematica din spatele mișcărilor planetelor. Unii o contestă, unii o urmăresc iar eu vreau să înțeleg de la specialiști. Așa că după ce mi s-a spus Mama Urania, unii au scris despre mine că aș fi divorțat acum niște ani pentru că așa mi-a prezis un astrolog, e cazul să fac câteva precizări.

- surreal universe windows 1920x1200 wallpaper115762

În opinia mea, există trăsături specifice fiecărei zodii, asta nu înseamnă că trebuie să ne trezim cu nasul în horoscop, înseamnă că dacă vrem să știm mai multe despre noi, ar fi intersant să nu ignorăm  această știință – astrologia. Pentru cei care vor să afle mai multe,  astăzi vorbim despre o chestiune controversată –  ASCENDENTUL, cel mai important punct al unei hărți natale. Există întipărită în cultura generală ideea conform căreia influența Ascendentului apare după vârsta de 30 de ani, iar până atunci zodia solară este cea importantă.
GREȘIT!

ASCENDENTUL, cel mai important punct al unei hărți natale. Text de Alexandru Păunescu-  Astro-Psi.ro

Alături de Soare și Lună, Ascenentul este cel mai important punct al unei hărți natale. Harta natală sau astrograma este ca o poză a cerului exact la momentul nașterii unui om. Ascendentul este zodia care se ridică la orizont, în partea de Est a cerului. Poziția acestuia depinde de ora și locația nașterii. De asemenea Ascendentul se modifică destul de rapid, aproximativ două ore se află într-un semn, după care se mută în următorul.

Ceea ce știu cei mai mulți este zodia solară. Când spunem: „sunt Leu” , defapt ne referim la zodia în care se află Soarele la momentul nașterii noastre. Pentru a determina și Ascendentul avem nevoie de ora nașterii. Pentru a calcula Ascendentul se folosește un program special. Sunt pagini de internet care se ocupă cu așa ceva, eu recomand astro.com
Soarelui îi trebuie un an întreg pentru a parcurge tot cercul zodiacal, pe când Ascendentul parcurge același drum pe parcursul unei zile.- ascendent 13082015
Ce reprezintă defapt Ascendentul?
Acest punct (pentru că el este un punct matematic, nu o planetă) al unei astrograme desemnează corpul persoanei, trăsăturile psiho-comportamentale, iar aici mă refer în special la temperament, ca parte înnăscută a personalității umane. De asemenea el mai arată sensibilitățile corpului, predispozițiile spre anumite afecțiuni.
Există întipărită în cultura generală ideea conform căreia influența Ascendentului apare după vârsta de 30 de ani, iar până atunci zodia solară este cea importantă.
GREȘIT! Încă din momentul nașterii Ascendentul are o importantă crescută, el dictează conformația fizică a copilului, temperamentul său și predispozițiile maladive. Este adevărat faptul că este mai ușor să deducem Ascendentul unui om la o vârstă adultă, pentru că evoluția unui copil aduce cu sine și schimbări corporale.
Ascendentul este fațeta exterioară a omului, el arată omul așa cum este perceput din exterior, imaginea pe care o crează, modul în care reacționează. Zodia solară pătrunde mai în profunzimile ființei și descrie motivațiile individului, nuanțele personalității, esența.

ASCENDENTUL, cel mai important punct al unei hărți natale – Uneori e mai ușor să deducem zodia Ascendentului, alteori e mai greu. De pildă, dacă în aproprierea Ascendentului se află planete, atunci acestea își integrează energia și își pun și ele amprenta asupra înfățișării. Exemplu: avem un Ascendent în Fecioară, deci persoana respectivă ar trebui să fie scundă, subțirică, probabil cu o frunte lată și pomeți proeminenți, dar dacă Venus se află lângă Ascendent, atunci persoana în cauză are forme mai rotunde și e mai greu de observat Ascendentul în Fecioară, însă acesta poate fi determinat prin trăsăturile temperamentale, afecțiunile fizice etc.

Este foarte clar că nu toți cu același Ascendent arată și la fel. Pe lângă acestă influență a planetelor este și prezența decanilor. Fiecare zodie e împărțită în 3 segmente egale, numite decani. Fiecare decan e stăpânit de o planetă. Exemplu: De exemplu zodia Taurului. Primul decan este stăpânit de Mercur, al doilea de Luna, iar cel de al treilea de Saturn. La fel se întâmplă și cu zodia solară.

Ascendent în:

- berbec big 1Berbec: față foarte bine pronunțată, pomeți proeminenți și oase reliefate. Pilozitate abundentă, iar cel mai adesea se observă o cicatrice sau un semn din naștere pe zona feței sau pe scalp. Figură războinică. La femei se observă trăsături masculine bine conturate. Agilitate fizică. Ca sensibilități cel mai frecvent apar loviturile la cap (mai ales în copilărie), dureri de dinți, febră, accidente ce țin de tăieturi sau foc, probleme glandulare (în special cele suprarenale) și metabolizarea zahărului. Temperament bilio-nervos.

- taur 1Taur: Trup corpolent, bărbații sunt bondoci, iar femeile prezintă forme generoase, rubensiene. Gât scurt, cu gușă. Chipul prezintă acumulări de grăsime dând aspectul bucălat. Privirea este bândă și plăcută. Mișcări încete. Temperament limfatico-nervos.
Cele mai frecvente sunt afecțiunile gâtului: amigdalită, angină, laringită, difterie.

- horoscop azi gemeni 150x150 1Gemeni: Trăsături alungite ale feței. Siluetă suplă, brațe lungi și subțiri. Arată mult mai tineri decât sunt în realitate. Pielea este uscată, dar fină. Foarte expresivi, mimică dinamică, gesticulează mult.
În special problemele respiratorii sunt caractristice: pneumonie, bronșită, tuberculoză. Dar pot apărea și accidente în zona brațelor și a umerilor. Temperament bilio-sanginv.

- b82f997f23b3fde70900a7ae86d8ea14 1 150x150Rac: Scund, cu forme rotunde. Acumularea de kilograme este un specific, dar se datorează în special retenției de apă. Ochii și nasul sunt mici. Își exteriorizează sentimentele prin mimică.
Stomacul este punctul lor sensibil, aciditate gastrică, tulburări ale glandei hipofize, obezitate încă din copilărie. Temperament flegmatic.

- images 1 2 150x150Leu: Figură atletică, podoabă capilară bogată, dar pilozitate scăzută și oase solide. Pieptul și umerii sunt lați, dând un efect intimidant, șolduri înguste. Mișcări agile, picioare puternice. Musculatura este bine definită.
Afecțiuni cardiace: palpitații, tehicardie. Meningite cerebro-spinale. Temperament bilio-nervos.

- images 5 150x150Fecioară: fizionomie firavă cu mâini lungi și subțiri, frunte lată și înălțime medie spre scundă. Fața triunghiulară cu un aspect al pielii foarte bine îngrijit. Privire pătrunzătoare și activă.
Digestia este cea care pune probleme. Afecțiuni ale colonului. Ipohondrie. Temperament limfatic.

- balanta 150x150Balanță: fizic bine proporționat, față de porțelan, ovală cu buze arcuite. Are un aer seducător. Nu prezintă forme ascuțite, ci curbe. Părul este catifelat, deseori ondulat creând un look grecesc-antic.
Sensibilități renale și hipersensibilitate emotivă. Temperament bilio-sangvin.

- scorpion 150x150Scorpion: trunchi bine dezvoltat ceea ce conduce la un aspect disproporțional cu membrele care au o musculatură slab definită. Forme pătrățoase și păr aspru de un negru intens. Are un aer intimidant.
Probleme cu aparatul reproducător și excretor (hemoroizi). Temperament limfo-sangvin.

- sagetator mSăgetător: fizic longilin care trece peste media de înălțime. Musculatura este bine proporționată, iar coapsele sunt cel mai bine definite. Are un aer jovial, mereu surâzător. Ochii sunt mici, fruntea bombată, iar buzele sunt bine conturate.
Predispoziții maladive: gută, boli de sânge, fracturi ale femurului, sciatică. Temperament: bilionervos.

- capricorn 150x130Capricorn: înălțime medie spre scundă. Fizicul este osos cu disproporționalități vizibile. Pielea uscată cu tendință spre îmbătrânire și riduri. Lipsit de zâmbet are un are matur și serios. Poate părea mult mai bătrân decât este. Vor fi slabi în copilărie.
Afecțiuni ale articulațiilor ce duc imobilizare. Acumulări de săruri. De asemenea afecțiuni ale pielii. Temperament limfatico-nervos

- horoscop azi varsator 150x150Vărsător: Inălțime tinde să fie peste medie. Lipsesc deformările fizice cauzate de surplus adipos. Frunte înaltă și gură largă. Merge rapid, fără să atingă solul cu toată talpa, capul e dat pe spate.
Probleme cu nervii, de aici apărând nevralgii, mai ales cele ale nervului sciatic afectând pulpa piciorului. Temperament bilio-sanguin.

- pestiPești: scund, cu tendință de îngrășare. Umeri lați, mâini și picioare scurte. Fața este ovală fără prea mult contururi și lipsită de colțuri. Mișcări lente și atitudine boemă.
Probleme ale sistemului limfatic, tuberculoză și deformări ale tălpilor sau degetelor de la picioare. Temperament limfatico-sangiv.

 

Acestea sunt doar niște informații sumare și generale. Pentru a vă afla cu certitudine Ascendentul este recomandat să apelați la ajutorul unui astrolog. Nu este o problemă dacă nu știți ora exactă a nașterii. Astrologul poate determina Ascendentul utilizând trăsăturile fizice și cele temperamentale ( în acest caz trebuie să fie o persoană cu vastă experiență) și poate apela la alte metode specifice pentru aflarea Ascendentului.

Importanța Ascendentului este foarte mare, de aceea recomand ca atunci când citiți previziunile astrologice să vă uitați atât la zodia solară cât și la Ascendent.

sursa: Astro- Psi.ro

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.