Asta e pentru voi…și-un “Mulțumesc”!

mulțumesc - femeiefrumoasa

Articol scris de Elisabeta Pancea. Asta e pentru voi…și-un “Mulțumesc”! Când mintea se luminează și sufletul se zbate, pe moarte, între bine și rău, poți afla cine ești de fapt. Calea ce-o alegi, te definește. N-aș spune că am ales tocmai bine acum ceva timp, când ignoranța pusese stăpânire pe mine și nu credeam că am nevoie de nimeni, nici măcar de prieteni.

Ca un pustnic fără credință, trăiam în lumea mea neagră, fierbinte și neatinsă de soare, zâmbete și optimism. Am hotărât să dau și celorlalți o șansă, să cred că fiecare dintre noi suntem legați de altcineva sau de ceva ce ne completează: când suntem răi, triști, urâcioși, depresivi, invidioși sau frustrați, legătură se întărește și ne sunt trimise situații și momente care să ne dea șansă sa rezolvăm problema.

Azi mi s-a spus să nu fiu tristă când mi se întâmplă ceva, pentru ca nimeni nu primește mai multe poveri decât poate duce. Poate așa e, iar cei ce nu văd soarele de pe cerul lor, nu și-au dorit cu adevărat să fie bine, ci să fie ca ei, chiar dacă alegeau calea greșită.

Citește și: Lumina a durat puțin. De ce ne facem rău?

Nu-mi plac oamenii care-și acoperă gura cu o eșarfă și vorbesc în șoaptă să nu îi auzi, se scuză cu diverse motive iar când te-ntorci cu spatele, râd. Au ca motiv de glumă punctul tău de vedere. Am aflat că fac atât, pentru că atât stiu. Dacă știau să țipe, țipau. Dacă știau să cante…poate le plăcea melodia și începeau să și danseze.

E normal ca o femeie slabă să râdă fals și să-ncerce să se scuze elegant când greșește și puternică e cea care poate echilibra balanța fără să țină partea nimănui și să dea sfaturi, fără să încerce să-și ofere o notă de superioritate. Nu dictează reguli de respectat și pedepse dacă le încalci, ci o șansă să repari ce ai greșit și să arăți că vrei.

Frumoasă e femeia ce se îngrijește, dar orice machiaj e inutil, când e urâtă la suflet. Și păcat de femeia frumoasă cu adevărat, ce e înconjurată de oameni urâți. Degeaba se zbate, poate doar pentru mulțumirea ei sufletească, când florile puse de ea sunt călcate în picioare de cei fără suflet.

Oamenii nu sunt răi cât timp mai au un strop de speranță și iubire în suflet. Îmi pare rău că nu am prieteni, poate aș fi făcut diferența, dar am o mamă care-mi dă stropul de speranță necesar vieții. De azi m-am pus pe gânduri. Ca dintr-un minunat text, “curățenie în suflete când?”. De azi. De-acum. De dragul meu și-al sufletului născut pur. De dragul iubirii față de aproape și din dorința de a vedea în jur doar bine.

Nimeni nu e perfect, dar e perfect să fii imperfect. Iar când vom accepta și depăși acest subiect al propriei persoane, vom putea privi în oglindă mulțumiți, chiar dacă bucuria va veni doar dintr-o frunză ce cade sau un fluture colorat în galben pictat pe un apus de toamnă violet.

mulțumesc - sads 150x150Citeste si: Traversare

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.