De ce să nu ai așteptări?

așteptări - 20472740 10211744895392802 1740023584 o 1024x575

De ce să nu ai așteptări? Discuţiile din această dimineaţă, de la cafea, s-au învârtit în jurul unei idei cu care încă mă lupt. În ultima vreme se tot spune să nu ai așteptări, să nu îţi mai faci planuri în legătură cu reacţiile oamenilor şi nivelul lor de implicare. Se spune că nu e bine să stai să aştepţi ca omul din faţa ta să simtă ce nevoi ai tu. Şi atunci de ce mai contează care îţi sunt dorinţele?

Mă enervează ideea asta cu: „Să nu ai așteptări de la oameni!” De ce să nu ai? Mă gândesc mereu atunci când interacţionez cu oameni, indiferent de domeniu, că nu aş vrea sa dezamăgesc. Apreciez stilul proactiv şi mă gândesc să fac lucrurile cât pot de bine. În plus, observ că oamenii au aşteptări de la mine, să fiu corectă, să fiu cinstită, să fiun un om bun. Şi atunci e drept să nu ai așteptări? Poate că nu e drept, dar se spune că e mai safe! Măcar aşa nu eşti niciodată dezamăgit. Că tare ustură dezamăgirea!

Citește și: INNA, 3 milioane de urmăritori pe Youtube!

Dar, oare chiar aceasta să fie soluția? Să fugim de gândul că am putea fi dezamăgiți, alegând să primim orice ne oferă viața cu același implacabil, depresiv discurs: ”Să vină orice ar veni, oricum nu o să fie bine”? Mie asta mi se pare lașitate, moarte a sufletului și a minții. Iar problema pe care nu o pot accepta, oricât aș încerca să las de la mine, este că și în dragoste ajungem să trăim fix după același principiu. Nu mai am așteptări de la tine, nu mai ai așteptări de la mine.

Atunci, ce mai căutăm împreună? Dacă ne-am oferit deja tot ce se putea oferi, de ce să trăim în platitudinea faptului că, indiferent de unde va răsări soarele mâine dimineață, nu mai ai cu ce să mă bucuri, să mă surprinzi, să mă faci să vibrez?

Și, la naiba, ca femeie, dacă nu mai vibrez, cum să mă mint că eu mai trăiesc? Acesta este unul din păcatele majore ale noastre în aceste timpuri. Nu mai așteptăm nimic, nu mai oferim nimic, dar vrem totul. Niște puturoși, leneși, în viață și în iubire. Mai avem un pic și ajungem obezi nu doar fizic, ci și spiritual, așteptând să ne pice ceva, orice, de oriunde, oricând.

Orice, nu contează ce, oricum nu mai avem așteptări.

Sursă foto: Fotograv.ro

așteptări - child 817369 960 720 150x150Citește și: 6 semne ale adolescentului îndrăgostit!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.