ATCP: Absența timpului de calitate cu părinții – boala copiilor de azi

ATCP - copil trist la geam 1024x640

ATCP: Absența timpului de calitate cu părinții – boala copiilor de azi. Sunt multe probleme pe care România le are de înfruntat, de depășit. Nu există domeniu care să nu fi fost dărâmat într-un fel sau altul.

Clasa politică, sistemul de sănătate, educația, toate par virusate și în mare nevoie de un restart. Total. Dar cea mai mare, dureroasă și care pune în pericol viitorul acestei țări este soarta generației tinere. A copiilor. A acelor suflete rămase singure acasă, pentru că părinții lor au plecat departe, pentru a încerca să le ofere un viitor. Fără să realizeze că, de fapt, așa, le distrug orice viitor.

Nimic nu este mai greu, mai apăsător, mai traumatizant pentru un copil ca absența iubirii părintești. Ca absența îmbrățișării mamei, a mângîierii, alintului și încurajărilor venite de la ea. Nimic nu poate înlocui aceste lucruri. Nici un ban din lume nu poate lua locul acestor momente.

Citește și: Organizația Salvați Copiii:Pornografia infantilă,în creștere alarmantă

Iar urmările absenței părinților din viața copiilor lor se văd cu ochiul liber: timizi, izolați de restul lumii, uneori chiar agresivi. Simptomele unei boli căreia medicii i-au spus: ATCP – absența timpului de calitate cu părinții, iar incidența este de 1 copil din 10 care suferă de ATCP. Această lipsă poate avea efecte dezastruoase asupra copiilor, în special a celor cu vârste cuprinse între 1 şi 12 ani. Le este greu se adapteze la şcoală, dezvolte relaţii sănătoase cu cei din jur, iar uneori ajung fie agresivi.

Din păcate, cele mai recente statistici vorbesc de o Românie plină de copii însinguraţi. 80 de mii dintre ei trăiesc departe de părinţii lor, care sunt plecaţi în străinătate. Printre ei se numără şi Roberta. Tatăl ei munceşte în altă ţară şi o sună zilnic.
E suficient?
„Într-un fel, nu. E normal îi simţi lipsa fizică într-un anumit moment. M-a maturizat într-un fel pentru imprejumirile te şi schimbă. Pentru uneori când îi vezi pe ceilalţi cu părinţii, te simţi ciudat. Dar pentru o perioada devine o obişnuinţă.”

Sursă foto: copiisimamici.ro

Citește continuarea pe știrileprotv.ro

ATCP - galerie 4 150x150Citeste si: Oricum ai da-o, scoate frica afară!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.