ATENȚIE, mame ! Ce noutăți aduce noul an școlar 2016 – 2017 !

an școlar - an scolar

ATENȚIE, mame ! Ce noutăți aduce noul an școlar 2016 – 2017 ! 12 septembrie dă startul unui an școlar diferit, să fim optimiști că intrăm în normalitate. În Statutul Elevului sunt incluse începând cu acest an prevederi care ar putea să îmbunătățească relația profesor-elev și să o transforme într-un parteneriat în care adultul să fie liderul pe care copii să îl urmeze cu admirație și respect. Într-un set de generații care se tem să își spună părerea sau să recunoască atunci când au o problemă la școală, Ministerul Educației pune o cărămidă la fundația dezvoltării adulților de mâine.

Una din cele mai importante prevederi ale Statutului, care intră în vigoare chiar de la începutul anului şcolar, este că elevii au dreptul să îşi conteste notele la lucrările scrise. Mai întâi, ei pot cere explicaţii profesorului de la clasă, în cinci zile de la comunicarea notei.  Dacă nu sunt mulţumiţi de argumentele dascălului, pot face plângere scrisă la director. Plângerea este analizată de o comisie formată din doi profesori care nu predau la clasă. Media notelor date de ei este cea care va fi trecută în catalog.

Totodată, profesorul trebuie să îi informeze asupra notelor primite înainte să fie trecute în catalog şi trebuie să fie consultaţi în legătură cu materiile opţionale, iar participarea la aceste discipline se va face pe grupe formate special în acest sens. Profesorii nu au voie să pună absenţe ca mijloc de coerciţie, au voie să pună absenţă doar dacă elevul nu este  la oră şi nu au voie să îi oblige pe copii să participe la olimpiade şi concursuri şcolare. Atunci când se aplică o sancţiune, elevii au dreptul să se apere.

Citește și continuarea : Antena1.ro

Foto : brennerbrief.com

an școlar - img00343 20090922 17371 768x576 150x150Citeste si: PAMPOANE, penare și stilouri Panda. Cum era școala pe vremea mea.

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.