Atunci când iubirea ajunge competiție

iubirea ajunge competiție - unnamed 1 1

Atunci când iubirea ajunge competiție. Uneori e greu de explicat de ce iubirile se sting, pur și simplu se sting sau poate  ajungem acolo din cauza orgoliilor prea mari, a factorilor externi și a competiției dintre noi.

Cel mai enervant este atunci când se ajunge la: „Ai greșit, ba tu ai greșit mai mult!”. Cumva, parte dintre relații ajung acolo și e foarte trist. Ce soluții sunt? Habar nu am…Competiția apare de foarte multe ori între oamenii puternici, dar ce faci că oamenii puternici au și orgolii pe măsură. Pe unde scoți cămașa?

Una dintre cele mai cinstite descrieri ale orgoliului este următoarea: „Orgoliul nu e decât o varietate a egoismului.”( H. Taine) Suntem prea egoiști în iubire, ne place să avem tot, să primim tot, dar să nu dăm la fel. Să se agite celălalt, dacă se poate, iar noi să fim beneficiarii. Relațiile  înseamnă să se sacrifice unii, dar noi să fim neschimbați? Suntem atenți să taxăm prima greșeală a „dușmanului”, fără să ne întrebăm cât am făcut noi pentru celălalt.

Egoismul în iubire vine ….fie din cum suntem construiți, fie dintr-un pattern relațional, fie l-am dobândit după mai multe eșecuri în care sufletul a înțeles să se apere așa. „Există o categorie specială de surzi: aceia care nu vor să audă decât ce spun ei.” — Tudor Mușatescu. Cu toții avem tendința asta, dar unii nu aud …dar nici nu văd. Pentru aceaștia e și foarte greu să găsești un limbaj care să funcționeze.

E de domeniul evidenței că nu poți să ai pretenții, fără să și faci, fără să acționezi, fără să te lupți sau fără să tragi relația mai departe. Avem cumva capacitatea de a crede la nesfârșit că ni se cuvine totul.  Și când ajungi la finish îți dai seama că ai fi putut să faci lucururile altfel, că ai fi putut să dai mai mult, să te implici mai tare sau (pur și simplu) nu îți dai seama de nimic. Ești blocat în matricea lui – Cine are dreptate – încât tu ești bine cu tine! Celălalt e de vină…mereu!

iubirea ajunge competiție - unnamed 150x150Citeste si: Dacă nu mă admiri, lasă-mă în pace!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.