8 august – Ziua când pisicile petrec

pisicile - pisica 1170x644 1024x564

pisicile - 11903803 10207778919699687 4851904417865124386 n 3 150x150Text de Ionut Iancu 

Că pisicile conduc lumea, nimeni nu cred că ar îndrăzni să infirme această realitate. Că pisicile sunt cele mai adorabile animale din lume, când vor, iarăși, nimeni să nu se riște să contrazică acest lucru.

De peste 9500 de ani alături de om, pisicile au reprezentat întotdeauna un animal extrem de iubit. În vremea Egiptului Antic, pisica era divinizată și multe dovezi arheologice au confirmat acest lucru. Se știe că ele erau mumificate și îngropate în gropi sacre, că se ținea doliu după ele și erau plânse.

Ceva mai aproape ca timpuri, în Evul Mediu, pisicile erau asociate vrăjitoriei și diavolului, astfel că viața lor nu a fost tocmai ușoară, fiind ucise destul de des. Iar odată cu vremurile de azi, pisicile au revenit la statutul lor de animale venerate. Venerate pe Facebook, pe siteuri, oriunde. Unele din cele mai iubite personaje ale zilelor noastre sunt pisici: Tom, Garfield și bineînțeles, Grumpy Cat.

pisicile - pisicile la multi ani

Ziua de 8 august a devenit oficial ziua internațională a pisicilor în anul 2002, la inițiativa IFAW (Fondul Internațional pentru bunăstarea animalelor) și din acel moment a devenit o sărbătoare populară peste tot în lume:

INFORMAȚII INEDITE despre pisici:

  • În acest moment, în lume, trăiesc peste 500 de milioane de pisici.
  • În SUA, 37 de mlioane de gospodării dețin cel puțin 2.2 pisici.
  • În Egiptul Antic, uciderea unei pisici era pedepsită cu moartea.
  • Cel mai puternic semn de afecțiune al pisicii este tremuratul cozii.
  • Cea mai longevivă pisică din lume a fost Puss, care a trăit 36 de ani.

Și nu în ultimul rând, cea mai importantă informație legată de pisici: Oamenii care dețin pisici trăiesc mai mult, sunt mai sănătoși și mai relaxați.

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.