5 abilități cruciale pentru avansarea în CARIERĂ

avansarea în CARIERĂ - woman with open laptop employee health 1024x830

5 abilități cruciale pentru avansarea în CARIERĂ – De ce l-au avansat pe colegul și pe mine nu? Genul ăsta de gânduri ne vin în cap când auzim de o promovare la birou. Pentru a fi un angajat care promite și care este văzut ca un om care aduce plus valoare, ar fi bine să nu uiți că exită măcar câteva reguli  de aur care te vor ajută. Culmea, toate depind exclusiv de TINE!

  1. Fii curajos
  2. Fii responsabil
  3. Fii punctual
  4. Învață
  5. Muncește!

Citește și – Acestea sunt cele 5 NEVOI fundamentale ale OMULUI. Ce se întâmplă când nu le satisfaci?

Când vine vorba de competențe, specialiștii în HR vorbesc despre cele cinci competențe personale esențiale pentru succes, ce pot fi exersate în interacțiunile zilnice:

  1. A asculta: arma ta secretă în comunicare

Adesea, oamenii cred că a avea abilități dezvoltate de comunicare înseamnă să vorbești excelent în fața unui public. Dar cei care știu să comunice fac un lucru pe care ceilalți îl omit de multe ori. Ei știu să asculte.

Cea mai simplă modalitate de a câștiga încrederea cuiva este să asculți ce are de spus persoana respectivă. Ascultătorii buni nu se gândesc la ce urmează să spună atunci când interlocutorul vorbește, ci pun întrebări și se concentrează asupra conversației.

O idee bună este folosirea unor expresii precum „Spune-mi mai multe despre asta”. Cel mai valoros lucru pe care îl poți oferi cuiva este atenția ta.

2. Responsabilitatea: ține-te de cuvânt

Atunci când lucrurile nu merg bine și tu ești cel responsabil, nu căuta scuze, nu ignora problema și nu da vina pe altcineva. În loc de asta, asumă-ți responsabilitatea pentru partea ta de vină și învață din experiența respectivă.

Atunci când lucrezi la un proiect este simplu să trimiți un e-mail și să presupui că ți-ai făcut treaba sau să spui că ești de acord cu o propunere, dar să nu depui niciun efort pentru  a duce lucrurile la bun sfârșit. Cu toate acestea, a fi responsabil mai înseamnă și să îi responsabilizezi pe ceilalți, să te asiguri de faptul că sarcinile au fost îndeplinite și să îți respecți promisiunile.

Această abilitate presupune a te ține întotdeauna de cuvânt. Este esența integrității și a încrederii.

3. Creativitatea: fii ingenios

A fi creativ însemnă, de multe ori, a putea rezolva probleme cu resurse limitate. Bucătarii sunt un exemplu excelent în această privință: dacă un bucătar vrea să gătească un fel de mâncare pentru care are nevoie de 10 ingrediente, dar are doar 7 dintre acestea la îndemână, ce va face? Își va lăsa clienții fără mâncare?

Nu, un bucătar bun va rezolva problema. Va folosi ingredientele pe care le are într-un mod creativ pentru a face o mâncare delicioasă. Cele mai mari inovații se nasc, de obicei, atunci când ești constrâns. Companiile cu cele mai mari bugete și cei mai mulți angajați nu termină întotdeauna primele.
Transformă dezavantajele în avantaje. Concentrează-te pe ingredientele pe care le ai, nu pe cele care-ți lipsesc, iar apoi bucură-te de libertatea pe care ți-ai creat-o în acest fel.

Citește continuarea aici: dorudima.ro

Citește si: Sa fii Femeie e al dracului de greu! Demnitatea nu se vinde!

foto: nexthealthnow.com

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Citeste si...

Cele mai citite