Aveți niște adevăr?

adevăr - maradevar

Aveți niște adevăr? În sala de curs, eram vreo 20 de studenți. Profesorul ne-a zâmbit, spunându-ne ,,Cine vrea să încerce să-mi vândă acest pix? Trebuie să știți că eu mai am alte trei pixuri și, teoretic, nu am niciun motiv să cumpăr altul”.

Am încercat fiecare, în fel și chip, să vindem pixul cu pricina, dar eram mereu refuzați. Soluția a venit de la o colegă care, ridicându-se impozant în picioare, a îndreptat o foaie A4 spre profesor, i-a întins elegant pixul, spunând: ,,Dacă vă scrieți visele cu acest pix, se vor împlini!”. Deși era copilăros, profesorul a luat aproape instinctual pixul și a avut o fracțiune de secundă, o sclipire amarnică-n ochi, în care am crezut că, într-adevăr, își va scrie visele pe foaie. Noi ceilalți încercasem să facem din acel pix un lucru futurist, plin de beneficii, dar mereu rămânea searbăd.

Citește și: „Vorbim mâine„

Astăzi, mi-aș dori să existe magazine specializate unde se vinde adevăr. După ce ne cumpărăm o casă, niște cremă sau niște șosete să luăm și niște adevăr, după necesități și după posibilități, să ni-l înghesuim în inimi, apoi să oferim și celorlalți. Să existe depozite doldora de adevăr, iar cererea de pe piață să fie atât de mare, încât, în câteva ore, să se lichideze toate stocurile, așa cum probabil s-a întâmplat de curând cu hârtia igienică. Ar fi șic.

Primii clienți să fie din rândurile întâi ale societății, cei care ne conduc și ne reprezintă, apoi spre cei care ne influențează, mai mult ori mai puțin, viețile, ca nu cumva să sfârșim într-o mocirlă. Să existe adevăr pe toate drumurile. Atât de la modă, încât toată lumea să vrea să cumpere, măcar câteva grame. Să fie defilat prin școli, prin spitale, prin instituțiile publice și toată lumea să admire, să aplaude și să sărute adevărul. O febră amarnică să-i cuprindă pe oameni și să stea la coadă să cumpere adevăr. Să curgă știri despre adevăr, să se scrie cărți și să difuzeze filme în cinematografele vechi, de care primăriile nu se mai îngrijesc și câte o cărămidă mai cade în cap unui nefericit trecător. Unii dintre noi ne-am învățat atât de mult cu absența adevărului, încât, ne cade cărămida în cap și noi nu o simțim.

Să existe magazine mari și trate cu și despre adevăr, pline de lumină și oameni, mereu curgând în valuri care să asculte adevărul. Cum ar fi oare?

Eu aș fi primul și cel mai fidel client. M-aș trezi în fiecare dimineață, cât de devreme aș putea, aș sta la ușa închisă a magazinului, citind ceva de Kafka, iar, când aș vedea vânzătorul de la sute de metri depărtare, i-aș striga: Mai aveți adevăr? Mai am nevoie de adevăr, vă rog! Spuneți-mi că nu am 24 de ani și nu trăiesc într-o lume în care adevărul s-a terminat!

Sursă foto: creatives.com

adevăr - 17126558 1275652735844543 5186280087749656576 n1 150x150Citeste si: E tare să ai frați?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.