Avionul romanesc care costa cat o masina si poate fi pilotat de oricine

- avion romanesc 3

Compania Modern Wings a lansat, cu ocazia showului aerian „Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition 2015” (BIAS), avionul SWAN 120-28, o aeronava care cantareste cat o motocicleta, costa cat un automobil si pe care il poti pilota fara licenta de zbor!

Avionul de producție românească SWAN cântărește 120 kg si a fost proiectat de fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu.

Realizat din cele mai avansate materiale, precum carbon și kevlar, avionul monoloc are un motor de 28 CP si respecta regulile Part103 din SUA si microlight SSDR din Marea Britanie.- avion romanesc 3

Aceste reguli dau voie proprietarului sa zboare fara sa detina licenta de pilot si fara a avea avionul inmatriculat, dar impun si restrictii cum ar fi un rezervor de combustibil de maxim 25 de litri si o viteza maxima in zborul orizontal de 100 km/h.

Aripile avionului, ce poate zbura la 10.000 de picioare (aprox. 3.000 m), cu viteza de croazieră de 120 km la oră, au o anvergură de 8,82 m, se pot plia și astfel aparatul poate fi transportat într-o remorcă trasă de un automobil de mici dimensiuni.- avion romanesc 2 405x304

citeste mai multe despre SWAN pe : gadgetreport.ro

Citeste totul despre:

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.