Avortul – decizie personală sau politică de STAT?

avortul - gravida

Articol scris de Ionuț Iancu. Avortul – decizie personală sau politică de STAT? Este și va fi unul din subiectele dintre cele mai dificile. Dificil de abordat, dificil de lăsat dincolo de sentimente sau resentimente.

Avortul este o realitate a vremurilor pe care le trăim. Statisticile sunt cutremurătoare și vorbesc, în cazul României de exemplu, de încă o dată populația României ucisă între 1990 – 2016, într-o perioadă în care avortul nu este reglementat în nicio formă. Și uite cum am ajuns la o primă mare dilemă: reglementăm avortul sau rămâne la nivel de intimitatea fiecărei femei?

Eu, ca bărbat, ca unul care își dorește enorm de mult să fie tată, ca unul care visează la ziua când va avea parte de acest moment, sunt clar împotriva avortului. Emma, mai mult ca sigur, mă va contrazice clar și îmi va vorbi despre libertatea fiecărei femei de a face ce vrea cu trupul ei. Dar și cu viața ce o poartă în ea. Și poate că așa este corect. Nu are rost să ne ascundem după perdele, nu trăim în societatea care să îți ofere cele mai bune perspective pentru a deveni părinte, pentru a fi sigură ca mamă că vei fi sprijinită să îți crești copilul așa cum se cuvine.

Dacă mai adaugi și lipsa de educație sexuală, faptul că avem parte de copile de 12 – 13 ani care scapă păpușile din mâini pentu a merge să dea naștere altor copii, dacă mai stai să te gândești și la cum reacționează familiile în astfel de cazuri, e clar. Nu prea ai cum să refuzi din start ideea că avortul poate fi o soluție.

Sună cinic, știu. Să iei o viață nu prea are cum să fie o soluție. De ce m-am apucat să scriu despre asta? Pentru că mi-a sărit în ochi știrea asta: „Femeile poloneze vor lua parte la o acţiune de protest în încercarea de a atrage atenţia asupra propunerii care ar putea implementa interzicerea totală a avortului în Polonia, acestea vor refuza să lucreze în întreaga zi de luni, informează site-ul ziarului The Independent. Cele care vor lua parte la acest protest consideră că interzicerea totală a avortului va stagna evoluţia societăţii şi economiei poloneze.

Protestatoarele din 60 de oraşe poloneze vor refuza să lucreze luni, 3 octombrie, iar o serie de corporaţii şi activităţi comerciale îşi vor suspenda activitatea în semn de solidaritate. Protestatoarele sunt încurajate să poarte culoarea neagră şi să posteze fotografii cu ele pe site-urile de socializare din timpul protestului.„

Așadar, în Polonia, oricum una din țările cu cele mai restrictive reguli în ceea ce privește avorturile, discuția se poartă acum la nivel de a interzice avortul total. Vă imaginați o astfel de discuție în România, condusă eventual și de Biserica Ortodoxă Română?

Sursă foto: descoperă.ro

avortul - tedy ursuleanu 1 777x437 1 150x150Citeste si: Când Breaking News-ul te lovește în inimă

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.