Bacteriile care amenință umanitatea – OMS a prezentat lista lor!

bacteriile - bacterii 1 577x264

Bacteriile care amenință umanitatea – OMS a prezentat lista lor! Organizația Mondială a Sănătății a prezentat o listă a bacteriilor rezistente la tratamente cu antibiotice și care, astfel, pun în pericol umanitatea.

Printre cele mai rezistente bacterii regăsim: E.coli sau Pseudomonas aeruginosa. Acestea pot cauza infecții letale sau pneumonie, ele putând fi luate în mediu spitalicesc. Subiectul privind bacteriile este unul ce va fi discutat inclusiv înaintea unei întâlniri a șefilor de stat cu ocazia summitului G20 de la Hamburg.

Citește și: Chlamydia și Mycoplasma- bacteriile care duc la sterilitate!

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția de fiecare dată asupra pericolului permanent al unei „ere post-antibiotice„ când anumite boli nu vor mai putea fi tratate cu medicamentele existente acum pe piață. Tocmai de aceea este nevoie urgentă, spun specialiștii, ca să fie descoperite noi tratamente antibiotice care să poată lupta împotriva acestor bacterii și boli din ce în ce mai rezistente.

Marie Paul Kieny (OMS): „Rămânem fără opțiuni de tratament. Dacă ne bazăm pe piață, atunci noile antibiotice de care avem nevoie urgent nu vor fi niciodată dezvoltate la timp”

Reamintim că în România, pe tot parcursul anului trecut au apărut dezvăluiri incredibile despre infecțiile nosocomiale ce au cangrenat întreg sistemul spitalicesc. În același timp, principalul producător românesc de vaccinuri, Institutul Cantacuzino, se confruntă cu o situație gravă.

Sursă foto: cunoaștelumea.ro

bacteriile - ceaiul 768x558 150x150Citeste si: Imunitate scăzută? Ceaiul este soluția ideală!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.