Jocul „Balena Albastră” a ajuns pe masa comisiei SRI

Balena Albastră - hellvig

Jocul „Balena Albastră” a ajuns pe masa comisiei SRI Deși părea doar un foc de paie și o știre din îndepărtata Rusie care nu prea avea cum să aibă impact la noi, lucrurile nu mai stau chiar așa în ceea ce privește jocul „Balena Albastră”.

Avem deja cel puțin o moarte confirmată ca urmare a acestui joc, un copil din Dâmbovița, avem mai multe cazuri de copii care au încercat diverse probe din cadrul jocului (Curtea de Argeș, Iași, o copilă din Bacău). Situația nu avea cum să rămână indiferentă pentru autorități, care deja au început să se uite atent la evoluția acestui joc în România.

Citește și: Poliția Română – campanie de informare despre jocul „Balena Albastră„

Mai mult decât atât, inclusiv comisia SRI va lua acest joc în discuție la următoarea ședință. Informația a fost făcută publică de către senatorul PNL Cristian Chirteș, într-o declarație pentru Agerpres: „SRI e singurul organism care poate să acționeze asupra lor — încă nu avem datele complete. Marți sau miercuri, în Comisia de control asupra activității SRI, probabil vom ridica și această problemă, pentru că SRI este singurul organism abilitat să controleze aceste atacuri cibernetice, acesta e rolul SRI, și dacă există vreo posibilitate să identifice modalitatea de propagare. Dar este o temă pe care probabil săptămâna viitoare o să încercăm să o ridicăm în comisie. Personal nu cunosc jocul”

Sursă foto: știrileprotv.ro

Balena Albastră - Screenshot 50 150x150Citește și: „Balena Albastră” face primele victime în România

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.