„Balena Albastră” – jocul care împinge tinerii la sinucidere!

balena albastră - Screenshot 28

„Balena Albastră” – jocul care împinge tinerii la sinucidere! Este subiectul care dă fiori întregii lumi la acest moment. Un joc extrem de periculos, denumit „Balena Albastră„ și care se desfășoară pe rețelele sociale, a dus la sinuciderea a peste 130 de tineri în Rusia, există chiar o suspiciune și în România.

De ce „Balena Albastră”? Pentru că se spune că balenele au o puternică dorință de suicid, tocmai de aceea eșuează pe plaje. Jocul în sine constă în mai multe misiuni la care sunt supuși tinerii, de la tăiatul venelor până la aruncatul în gol.

Citește și: Când mă gândesc că i s-ar putea întâmpla ceva

Pe reţelele de socializare există grupuri, numite „ale morţii”. Moderatorii mizează pe instabilitatea psihico-afectivă a adolescenților şi îi atrag într-un joc periculos. Zilnic, celor implicaţi li se dă o sarcină, cea finală fiind suicidul. În acelaşi timp, moderatorii jocului deţin informaţii despre adolescent, prin intermediul cărora fac presiuni asupra acestuia.

Un semn de îngrijorare este faptul că adolescenții intră în grupuri numite „50 de zile până la..”, „Trezește-mă la 04.20”, „f57-f58”, „Casa liniștită”, „Niapoca”, „Marea balenelor”, „Balena albastră”, și hashtag-urile: casabalenelor, calealactee, 150destele, vreauinjoc, ff33, d38.

Ce este de făcut în aceste cazuri

  • Copilul trebuie învăţat că poate să închidă oricând  ferestrele cu jocuri dubioase,  ferestre de chat, e-mail-ul sau chiar computerul.
  • Adulţii trebuie să facă totul pentru ca relaţia dintre copil şi părinte să fie una deschisă, sinceră şi reciprocă, astfel încât cei mici să poată vorbi oricând cu părinţii despre potenţialele lor experienţe neplăcute din mediul online.

Sursă foto: ziaruldeiași.ro

Citește continuarea pe evz.ro

balena albastră - copilasigunoi 150x150Citeste si: Când ți-ai aruncat ultima dată viața la gunoi?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.