Poliția Română – campanie de informare despre jocul „Balena Albastră„

Balena Albastră - balenaalbastra

Poliția Română – campanie de informare despre jocul „Balena Albastră„ Ziua de ieri a venit cu o informație pe care nu o doream confirmată. Jocul extrem de periculos „Balena Albastră„, ce își are originile în Rusia, se pare că a ajuns și prin România.

Deși nu există o informație confirmată oficial, un incident petrecut la școala gimnazială „Veronica Micle„ din Iași a pus autoritățile pe jar: cinci elevi ai Şcolii gimnaziale „Veronica Micle” din Iaşi, cu vârste cuprinse între 12 şi 13 ani, au ajuns la spital, vineri, după ce în timpul pauzei au decis să se joace un joc periculos, ţinându-şi respiraţia. Unul dintre ei a declarat că o elevă le-a povestit despre un joc în care trebuie să îşi ţină respiraţia, iar alta le-a propus să se joace în timpul pauzei, pe hol. Imediat, copiii s-au simţit rău şi au fost luaţi de două ambulanţe fiind duşi la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, medicii fiind rezervaţi în privinţa stării lor.

Citește și: De ce „Balena Albastră”?

În aceste condiții, Poliția Română a demarat o campanie de informare în ceea ce privește pericolul reprezentat de acest joc:

Pe reţele de socializare, mai ales în ţări care folosesc limbi slavice, circulă un joc pe calculator, care are 50 de niveluri şi presupune îndeplinirea de către participant a unor sarcini pe care le primeşte de la un “custode” sau “mentor”. După intrarea în joc, mentorul distribuie participantului sarcini, iar ulterior, acesta trebuie să facă dovada că le-a îndeplinit prin trimiterea de fotografii sau filmuleţe. Sarcinile, trasate pe parcursul a 50 de zile, se referă la automutilare, ascultarea unor melodii cu mesaje suicidale, trezirea în mod sistematic la ora 4:20, vizionarea de filme sau videoclipuri de groază, escaladarea unor clădiri înalte, poduri, izolare de societate. Cazuistica din alte ţări ne-a indicat că acest joc nu este promovat doar pe reţele de socializare, ci şi pe forumuri private sau diferite canale pe web. Există ţări în care jocurile accesate în mediul virtual au făcut victime. Aveţi mereu în atenţie cu cine interacţionaţi dumneavoastră sau cei dragi, pe reţele sociale sau pe alte forme de comunicare pe internet (e-mail, messenger, forumuri)! (…) Vă recomandăm tuturor celor care sunteţi timoraţi sau ameninţaţi de „prietenii” din mediul virtual, să căutaţi sprijin la persoanele dragi sau la autorităţi. De asemenea, dacă în jurul dumneavoastră observaţi persoane care şi-au schimbat comportamentul în ultima perioadă, inclusiv în mediul online, anunţaţi autorităţile. Acordaţi-le timp celor dragi!„

Și Patriarhia Română se alătură acestei campanii și, prin vocea purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu, a anunțat că se va trimite un comunicat în școli, în măsura în care jocul se va extinde.

Sursă foto: Digi24.ro

Sursă știre: Mediafax.ro

Balena Albastră - ivanka trump 150x150Citeste si: Operaţii estetice de zeci de mii de dolari pentru a arăta ca Ivanka Trump

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.