De ce statul român ne ia de fraieri?

statul - alaptare2 1024x726

De ce statul român ne ia de fraieri? De ce să aştepţi să îţi vină serul vieţii? De ce trebuie să ne rugăm ca decenţa să fie o chestiune normală, în vremurile pe care le trăim. Mă enervează foarte tare că în relaţia cu statul român…rămân mereu cu multe întrebări fără răspuns. Am aflat azi despre Banca de Lapte, un proiect iniţiat de Asociaţia Inima Copiilor. Mi-a plăcut mult ideea, aşa că am decis să scriu despre ea. Ce rol are Banca de lapte?

„Laptele matern este cea mai bună hrană pe care o poate primi un copil. E cel mai sănătos, îl ajută pe cel mic să crească bine, să aibă o imunitate bună şi să fie sănătos ca adult. Pentru prematuri sau nou-născuţii cu probleme, laptele matern e vital! Iar copiii care nu pot primi lapte de la propria lor mamă, îl vor putea primi de la banca de lapte! Testat, pasteurizat, sigur, sănătos! În Europa există 210 bănci de lapte. În ţară noastră …niciuna!Vrem să înfiinţăm prima banca de lapte matern din România! Începem la Bucureşti, la Secţia de terapie intensivă nou-născuţi de la Marie Curie. Şi te rugăm să ne ajuţi!” ( bancadelapte.ro)

De câteva luni, la Marie Curie, Banca de lapte e gata. Totul s-a făcut cu bani de la sponsori sau persoane private. Trăim în România, cum altfel. Deşi niciun leu din bugetul sănătăţii nu a fost folosit, statul român încă nu a dat autorizaţia necesară ca Banca de Lapte să înceapă să funcţioneze. De ce se întâmplă asta?

Nu există o explicaţie foarte clară, dar sunt convinsă că presiunea noastră poate face lucrurile să se mişte mai rapid. Gândiţi-va că în timp ce noi vorbim despre Banca de Lapte, un copil aşteaptă să fie hrănit. Cu atât mai mult, ce faci când copilul este un copil cu probleme? Te-ai gândit vreodată ce este în sufletul mamei lui? Poate că din cauza stresului de a avea un copil bolnav, mama îşi pierde lactatia. Este una dintre explicaţiile specialiştilor când vine vorba de pierderea lactaţiei.

Citește și: Apare legea care protejează femeile ce alăptează în public!

Ştiu foarte bine cum este să simţi că nu ai putere să schimbi lucrurile, credeţi-mă. Am alăptat doar trei săptămâni, din motive de sănătate. Cum mă simţeam? Am găsit scrisoarea asta pe – siblondelegandesc.ro. Aşa mă simţeam şi eu!

„Am trecut prin multe transpiraţii şi procese de conștiință când vedeam cum eu mă usuc şi copilul e sub orice tabele. De disperare, am băut 4 litri de ceai într-o singură seară. Am mâncat până mi s-a făcut rău. Am ţinut copilul la piept până mi-au amorţit mâinile.

Fiindcă asta face o mamă: tot ce îi stă în putere. Cunosc sentimentul de vinovăţie. Cunosc disperarea. Ştiu cum arată un san gol de lapte, o pompă pe care îţi vine s-o arunci de pereţi, deşi producătorul nu ţi-a greşit cu nimic. Ştiu cum e când te simţi stricată, monitorizată. Ştiu cum e să vorbeşti cu prietene de-ale tale, care se “plâng” de sâni umflaţi şi furia laptelui, când la tine singura furie e pe natură, că te-a sărit la împărţirea potenţialului producător de lapte-n ţâţe.” ( Siblondelegandesc.ro)

Îmi amintesc şi acum magia momentului când el se abandona la sânul meu. Să îţi alăptezi copilul este cea mai frumoasă magie pe care o mama poate să o facă. Aşa că hai să share-uim acest articol, poate reuşim să îi mobilizăm pe cei care trebuie să semneze nste hârtii. Banca de lapte trebuie să funcţioneze!

Sursă foto: evenmiraclestaketime.ro/

statul - despre AL  PTARE 150x150 1Citește și: Ce nu ți-am spus despre alăptare!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.