De la un bărbat, despre alăptatul în public

alăptatul în public - i make milk 1024x620

Articol scris de Ionuț Iancu. De la un bărbat, despre alăptatul în public. Acesta este unul din subiectele abordate într-o discuție pe care am avut-o cu o prietenă dragă mie, chiar zilele trecute. Dincolo de faptul că ne amuzam amândoi despre cum putem vorbi pe absolut orice temă, am ajuns la o concluzie importantă: suntem amândoi de aceeași parte a baricadei: da pentru alăptatul în public.

Pe bune, chiar atât de ipocriți suntem? Mai avem un pic și suntem de acord cu legalizarea homosexualității, dar nu suntem în stare să privim o femeie care alăptează? Și asta nu e neapărat o chestiune pe care o regăsim doar la noi în țară, ci chiar și în locuri unde ai zice că vorbim de o civilizație înaintată. Toate cercetările medicale au confirmat și au reconfirmat beneficiile alăptării copilului. Și nu vorbim aici doar de o chestie medicală, vorbim inclusiv de relația incredibilă care se construiește între mamă și copil. De sănătatea psihică a ambilor, de atâtea lucruri bune care vin ca urmare a unei alăptări. Dar despre toate astea cred că cel mai bine v-ar povesti chiar mamele.

Ne bucurăm ca niște pisoi ce tocmai au descoperit șnuruleții cu care să ne jucăm când o femeie ne oferă priveliștea sânilor ei jucăuși. Ne rugăm o viață întreagă să plouă vara și femeile să aibă pe ele doar un tricou transparent, doar doar vom vedea și noi formele apetisante. În jurul sânilor unei femei s-au construit atâtea opere de artă. Dar, ce să vezi, ni se pare atât disgrațios să vedem cum o femeie își dezvelește sânii și alăptează un copil.

Că e chestie de intimitate, că poate provoca erecții spontane bărbaților mai slabi de înger, că ce domle, eu fac pipi în public? Și multe lucruri din astea, care ne arată cât de departe e lumea de ideea de toleranță, de respect. Eu, ca să închei această postare într-o notă amuzantă, nu pot să nu îmi aduc aminte de o secvență celebră dintr-un film la fel de celebru, ”Un socru de coșmar”, cu la fel de celebrul Robert de Niro și al său aparat de alăptare gândit pentru ca nepotul său să accepte în continuare laptele matern. Trebuie să recunosc că acea secvență a fost epică. Și culmea, prinde din ce în ce mai mult și pe la noi.

Întrebarea însă rămâne și eu chiar sunt curios: voi considerați că alăptatul este un act de intimitate și nu ar trebui să fim invadați în spațiul public cu astfel de imagini sau nu vă deranjează și vi se par pur și simplu un gest normal?

Sursă foto: 4.bp.blogspot.com

alăptatul în public - bb5731e470f1405b83d5a576a4cb6779 ac30d4c6cd0545699eea98aa2cf0fbc8 0 150x150Citeste si: IMAGINEA ZILEI: Behrakis, premiul pentru fotografie de război

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.