Mai poți găsi un bărbat adevărat? DA !

bărbat - ryan gosling noteb 3269923b

bărbat - georgiana 150x150Text de Georgiana Arsene 

Bărbaţii adevăraţi chiar există. Dar sunt puţini. Acum mult timp, am cunoscut un bărbat. Nu este o poveste de dragoste, terminată la altar şi nici un articol despre cum să facă orice femeie să îşi găsească unul. Este despre cum o întâmplare banală îţi schimbă, dacă nu viaţa, cel puţin percepţia despre cum ar trebuie să fie reprezentanţii speciei masculine.

Bărbatul despre care voi vorbi nu este perfect. Nici nu cred că îşi doreşte asta. Este un om normal, de o normalitate care în lumea noastră ar părea absurdă. Ne-am cunoscut bizar, prin intermediul unei amice care avea o relaţie cu prietenul lui. Să spunem că L, ea, avea o relaţie cu J, care era prieten cu F. Un fel de lanţ al slăbiciunilor. Şi cum eu tocmai eram în situaţia de a-mi face practica pentru anul II având domiciliul pretutindeni şi nicăieri, L l-a rugat pe J să mă ajute. Şi aşa am ajuns să locuiesc la F care, în decurs de câteva ore, s-a ales cu o colegă de apartament. Şi eu cu un domiciliu, într-o zonă bună a oraşului, cu propria cheie şi cu un grup de prieteni care mă luau cu ei în oraş.

bărbat - barbat

Deci Dumnezeu a fost mai mult decât generos cu mine. Timpul a trecut şi, un an mai târziu, F a revenit în oraş. Şi ne-am întânit din nou. Am povestit şi, într-o seară, într-un club, m-a sărutat. Un gest neaşteptat şi explicat ulterior prin faptul că „acum avem o relaţie„, fiindcă acel sărut s-a petrecut în prezenţa prietenilor săi. Gestul unui bărbat adevărat. Nu a fost o relaţie în sensul de plimbări interminabile zile de-a rândul. A fost ceva… special, în sensul că, deşi avea un program aglomerat – lucra toată ziua – reuşea să îmi acorde atenţia de care aveam nevoie, să mă sculte şi să mă înţeleagă. Ştiind unde ies cu fetele, „fugea” măcar cinci minute numai pentru a mă vedea. Iar nopţile erau ale noastre, când discuţiile erau dintre cele mai variate, de la lucruri banale şi până la diferenţa dintre religii. Nopți nu dedicate doar sexului, ci şi unei cunoaşteri mai profunde.

Acum suntem doar prieteni.

Ce vreau să spun este că am învăţat multe. Am învăţat cum trebuie să fie un bărbat, ce vreau de la o relaţie şi, mai important că descoperim caracterul unui om în cele mai ciudate şi neaşteptate situaţii. Şi că educaţia primită acasă, precum şi cultura unui individ fac diferenţa. Oricând. Pentru că, am uitat să spun, F este francez.

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.