Bebe e pe drum? 5 IDEI de amenajare a camerei

- 4

Curentul minimalist sau mai degrabă dorinţa de versatilitate a spaţiului în timp, au creat preferinţa pentru conturarea camerei copilului ca un spaţiu neutru, primitor şi relaxant în acelaşi timp. Chiar şi Pinterest a semnalat în 2016 creşterea cu 53% a căutărilor în această direcţie.

Specialiştii ne dau câteva ponturi în materie de alegeri:

  • Mobila albă şi nuanţe de lemn natur

Nuanţele subtile vor face tranziţia de la camera de bebe la cea de copil cu personalitate fără să fie nevoie de schimbări majore. Menţine obiectele masive în nuanţe de alb şi lemn deschis şi adăugă accente de culoare prin accesorii. Dacă te plictiseşti de atmosfera camerei şi vei vrea să îi dai un aer fresh şi jucăuş îţi va fi mult mai uşor să jonglezi cu obiectele mici.

  • Accesorii din alamă

Dacă intenţionai să amenajezi camera copilului funcţie de sexul copilului, mai gândeşte-te o dată! Acţionează deştept, pregăteşte-i un spaţiu care să i se potrivească oricum. Dacă plănuieşti să mai ai un copil, va fi prea costisitor să schimbi înfăţişarea întregii camere. Designerii ne sfătuiesc să alegem accesoriile mobilierului din alamă. Sunt în acelaşi timp feminine şi masculine, şi dau un aer tineresc, astfel că le poţi păstra mai mult timp!

  • Alb şi negru

Bebeluşii văd în alb şi negru în primele luni de viaţă, aşa că decorul în alb şi negru este o alegere naturală. Poţi da un aer tineresc folosindu-te de tapet cu texturi în linii sau forme geometrice. Nu-l folosi pentru toţi pereţii camerei, focuseaza atenţia copilului într-o singură direcţie, fără să-l copleşeşti.

  • Accente de gri

Probabil şi tu ai senzaţia că gri-ul nu este pentru copii, însă nuanţele de gri deschis dau un aer linistor interiorului. Foloseşte-l pentru prosoape, lenjerii chiar şi pentru plusuri.

Prea palid pentru gustul tău? Încearcă să înveseleşti prin nuanţe deschise de galben, verde mentă, bej sau albastru marin.

  • Girafe peste tot

Un chip prietenos care să-i menţină atenţia atunci când îl pui în pătuţ se va dovedi un prieten de nădejde pentru pitic. Girafa a devenit un fel de laitmotiv pentru camerele de copil. O sculptură cu un cap de girafa pe perete ca într-o galerie de artă vă rog! Ca să păstrezi tema animalelor, o poţi folosi şi pentru veioze, sau texturi de material. Atenţie însă la culori, optează pentru un punct de accent, păstrează-le pe celalalte în tonuri palide.

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.