Beneficiile incredibile ale îngheţatei. Stimulează hormonii fericirii

- women katy perry ice cream 1920x1200 wallpaper www

Ingheţata este unul dintre deserturile ideale, mai ales pe timpul verii. Potrivit nutriţioniştilor, pe lângă faptul că are mai puţine calorii, deci te ajută să-ţi menţii silueta, ciocolata sau cacaoa din compoziţia îngheţatei contribuie la eliberarea de endorfină, un hormon al plăcerii.

Îngheţata este o sursă importantă de minerale, fiind bogată în calciu şi fosfor, echivalentul a 10% din necesarul zilnic al unui adult. Îngheţata conţine însă şi vitamine, ca de exemplu vitamina A, C, D, E, B-6, B-12, precum şi vitamina K, un important factor de coagulare a sângelui.- women katy perry ice cream 1920x1200 wallpaper www

foto: wallpaperfo.com

Potrivit medicului Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuţi nutriţionişti din România, consistenţa cremoasă a îngheţatei stimulează o zonă specială din creier responsabilă de plăcere, de aceea îngheţată ne dă o stare de bine şi înlătură stresul.

De exemplu, ciocolata sau cacaoa din compoziţia îngheţatei contribuie la eliberarea de endorfină, un hormon al plăcerii.

“Serotonina este produsă de un aminoacid – triptofanul – conţinut de lapte şi frişcă, ingredientele principale ale îngheţatei. Pe lângă sinteza serotoninei, triptofanul participă la prelucrarea de către organism a vitaminei B3, necesară pentru buna funcţionare a sistemului nervos. Ca să nu mai spun că pentru copii şi adolescenţi trebuie să fie desertul preferat oricărui tort sau prăjituri, mai ales că ei nu consumă niciodată suficient lapte. Mizez pe faptul că oricum vă place îngheţata, aşa că nu vreau să vă conving, ci doar să vă confirm faptul că, alături de fructe, îngheţată este un desert super-sanatos. Şi delicios”, a mai spus expertul.

vezi cata inghetata trebuie sa mananci pentru a atinge fericirea: gadgetreport.ro

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.