Să fim blană

blană - femei

Să fim blană. Bărbaţii pot fi acuzați de multe lucruri și, fie vorba între noi, de pe când prindeam fiare cu mâinile goale, să le aducem în peșteră pentru blănuri și carne de fript în foc, ne-am cam obișnuit, ca să nu spun că am devenit imuni, cu indicațiile isteriile trecătoare ale femeilor.

Majoritatea dintre noi nu ne pricepem la modă (cum am putea?) și nu înțelegem deloc, dar absolut deloc, care este diferența între culoarea aia fistichie, maniaco-depresivă și cealaltă spălăcită care, spuneți voi, scoate ochii în evidență, suvița, unghia ruptă bla. bla. Un ocean de magenta și o tonă de ore de așteptare, la coafor, la salon, în cabina de probă, în fața oglinzii de acasă, pentru câteva minute de glorie anonimat. În fine, nu putem despica acum firul în patru, mai cu seamă când este vorba de lucruri așa sensibile, cum ar fi drăcoveniile produsele make-up, genţile, sandalele, chiloţii cu dantelă de 1 cm sau doi, bikini, tanga, cu o frunzuliţă în dreapta sau un fluturaş pe mijloc? Zboară puică, puiule, zboară!

Precum majoritatea bărbaților, pe care astăzi, în aroganța-mi nemărginită, îmi permit să-i reprezint, înțeleg multe lucruri, ori doar le tolerez și accept rochii brad de Crăciun, unghii cu pisici, tocuri de n+1, chestiuni sofisticate pe care te chinui jumătate de oră să le dai jos, încât îți trece pofta răbdarea, însă, de curând, m-am simțit contrariat și înecat în butoiul cu tristețe, deși inițial, recunosc, m-am speriat.

Că dacă n-ar fi nu s-ar povesti, deși credeam că în materie de gusturi feminine m-am lămurit și liniștit, că până la urmă îmi pot continua viața dacă una își pune o găină în cap sau alta se acoperă cu carne și se visează Dali, că, în fine, este ok dacă atunci când ies din metrou aud cotcodăcind niște găini grase din capul unor superbe femei, s-a întâmplat să fiu surprins și să-mi readun cu greu mintea fugită-n colțuri. N-am înțeles, când am văzut papucii ăia cu blană, că despre ei e vorba, dacă e vreo arătare mistică, reînviată de o suflare străină sau, pur și simplu, cineva s-a gândit să fim solidari și să măturăm străzile în vreme ce mergem. Cu alte cuvinte, îți iei în picioare papucii ăia blănoși și-n vreme ce străbați trei sferturi de oraș în căutarea chiloților perfecți, pe care bărbatul, un ignorant, îi va da jos în maxim 5 secunde, mături. Și mături. Și mături zâmbitoare, ca o gazelă fericită, în vreme ce ți-ai luat o rochie sublimă care-ți scoate fundul ochii în evidență.

blană - papuci

Prima dată, m-am învinovățit, crezând că, deh, dacă aceasta este moda, ar trebui să tac și să admir, deși-mi venea să mă crucesc precum țăranul ajuns pe trotuar orășenesc cu gropi. Apoi, m-am holbat și m-am întrebat care este utilitatea acestor papuci. Cum n-am găsit una, mi-am spus că arta nu îndeplinește neapărat o funcție utilitară directă și începeam să mă resemnez. M-aș fi resemnat de tot, dându-mi demisia din omenire precum Cioran, dacă nu vedeam că sunt modele cu și mai multă blană, opulentă și deasă, sănătoasă, încât, zău, dacă-ți mai puteai luai ochii de la ea, să admiri femeia din spatele blănii. Cu ochii ei frumoși conturați, buzele umplute de ruj, obrajii strălucind, decolteul somptuos. Ei, mă rog, o apreciere barbară, așa cum fac bărbații în general și femeile îndură mojicia noastră.

Citește și: Fanii lui Adele, gest superb pentru artistă!

De la pățania întâlnirii cu aceste arătări exemplare de papuci, mă tot frământ nedumerit și singur, neînțelegând, nici pe ce planetă trăiesc, nici în ce direcție o ia bunul gust. Încerc să-mi imaginez cum ar arăta o seară din aceea romantică, în care tu vrei sex și ea preludiu infinit, casă și copii, ea își imaginează un inel și tu visezi ca prostul să vină dezbrăcată de acasă, doar cu ceva aruncat pe ea, să-i deschizi ușa și zbang, să ți se oprească privirea pe sânii întăriți, coapsele voluptoase și picioarele lungi. Ei bine, în acest scenariu, ea să apară cu drăcoveniile acelea în picioare. Să nu pricepi cine e la ușa ta. Iubita proaspătă, de două zile agățată, sau o ”witch” reîncarnată de curând, venită să-ți sugă sângele, să-l amestece cu ierburi și să-și oblojească nurii stătuți de secole.

Vreau un concediu, undeva unde nu se poartă chestiunile acestea care numai papuci nu sunt. De ce nu fac femeile sondaje de opinie printre bărbați? Că poate blana aia ar trebui să fie sexi și reușește doar să fie sperietoare în mijlocul câmpului. Să le spunem noi cum stă toată treaba aceasta de-a blana și că mai bine o lasă-n seama noastră…

Sursă foto: Pinterest.

blană - 14569223 10154146764393515 389840489 n 150x150Citește și: Incredibila experienţă a româncei care a parcurs celebrul El Camino

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.