Antrenorul de fitness care desfiinţează Kangoo Jumps şi Body Time: „Fiecare kilogram în plus apasă pe coloană”

Body Time - Kangoo Jumps

Antrenorul de fitness care desfiinţează Kangoo Jumps şi Body Time: „Fiecare kilogram în plus apasă pe coloană” Un tânăr antrenor şi instructor fitness din Arad vine cu argumente care desfiinţează Kangoo Jumps şi Body Time. El spune că exerciţiile cu aparate care contracta muşchiul prin electrostimulare (X-Body, Body time etc.) distrug rinichii şi muşchii, iar cei care doresc să-şi menţină genunchii şi coloana sănătoasă trebuie să le evite.

Andrenorul Sebastian Tepurica spune că este adevărat că sportul aduce beneficii sănătăţii, psihicului, previne anumite boli, ne scapă de energia negativă oferindu-ne o stare mai bună pentru activităţile noastre de zi cu zi, însă trebuie să fim atenţi ce gen de sport alegem.

„Dacă vom vorbi din punct de vedere al fitness-ului ne referim la ce tip de clase să alegem care să fie  constructive nu distructive organismului nostru atât  în interior cât şi în exterior. Fiecare dintre noi îşi doreşte prin sport să aibă o viaţă cât mai lungă şi sanataosa dar uneori ne lăsăm duşi de val făcând lucruri de grămadă din entuziasm fără să analizăm ce înseamnă de fapt acel lucru pentru noi, iar aici vom vorbi despre Kangoo Jumps.

Când faceţi un sport sunteţi obligaţi să va uitaţi la ce efect poate avea efortul asupra articulaţiilor şi coloanei, degeaba aveţi o inima sănătoasă şi o stare de spirit perfectă dacă nu va puteţi bucură de ele din cauza afecţiunilor de la nivelul articulaţiilor”, precizează Sebastian Tepurica.

Acesta spune că, Kangoo Jumps este o clasa distractivă, te scapă de stress, consumă multe calorii, dar trebuie să fim atenţi şi articulaţiile genunchiului şi coloana lombară.

„Gândiţi-va doar că există mii de sărituri pe ora pe care fiecare articulaţie, fiecare kilogram în plus apasă pe coloana şi asupra genunchiilor, iar aceştia se inflamează din cauza sutelor de sărituri. Asupra coloanei acţionează la nivelul nervului sciatic care poate aduce dureri foarte mari până la afecţiuni pe termen prelungit chiar definitiv”, mai adaugă arădeanul.

Acesta ne explică şi ce se întâmplă la nivelul genunchiilor: „nervii care răspund şi obţin senzaţiile la nivelul genunchiilor sunt aceeaşi de la nivelul soldului, picioarelor şi gleznelor şi sunt localizaţi în partea inferioară a spatelui. Durerea care rezultă din urmă unui prejudiciu mai important se va transmite de-a lungul nervului şi va fi resimţită local, la suprafaţă genunchiului. Durerile de genunchi, în sine, pot să provină atât că urmare a loviturilor locale dar şi a accidentărilor sau condiţiilor care ar putea afecta soldul, glezna sau partea inferioară a spatelui.

În general acest tip de durere este fie acută (resimţită imediat) sau cronică (pe termen lung). Durerea acută de genunchi poate fi declanşată de un traumatism sau o infecţie acută. Durerile cronice de genunchi apar, deseori că rezultat al unor leziuni sau inflamaţii (cum ar fi artrită sau tendinită, bursită)”,  spune Sebastian Tepurica.

Citeşte continuarea aici:  Adevarul.ro 

Body Time - exerci  ii simple 150x150Citeste si: 10 beneficii ale SPORTULUI pentru sănătate

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.