Ce boli sunt frecvente iarna?

boli - raceala

Ce boli sunt frecvente iarna? În perioada rece, organismul consumă un procent mult mai mare de energie decât în timpul verii, această fiind necesară la combaterea frigului şi chiar a factorilor ce determina bolile, prin crearea de anticorpi.

Astfel, organismul nostru are nevoie de suplimete de vitamine şi proteine pentru a face faţă tuturor bolilor. Însă medicamentele în exces sunt contraindcate de medici, aşa că fiecare trebuie să se informeze în legătură cu bolile la care este predispus în funcţie de sezon oentru a lua măsurile necasare. Iată aici cele mai întâlnite boli din timpul iernii:

Peste 100 de virusuri pot provoca răceală, cea mai comună boală din lume, la care cei mai mulţi oameni au fost deja expuşi, cel puţin o dată. O dată ce virusul pătrunde în organism, prin căile respiratorii, începe să se multiplice şi provoacă o serie de simptome:
– dureri de gât;
– strănut;
– nas înfundat;
– ochi înlăcrimaţi;
– dureri articulare;
– febra uşoară;
– congestie nazală;
– tuşe.

Răceală, de obicei, durează o săptămâna sau două.
Cel mai bun mod de a o trata este să luaţi medicamente simptomatice uşoare, să evitaţi activităţile inutile, să staţi în pat cât de mult puteţi şi să beţi cât mai multe lichide călduţe, mai ales sucuri dulci de fructe. Medicamentele fără prescripţie medicală pentru tuşe şi alte remedii mai mult sau mai puţin naturiste pentru răceală, pot ameliora unele simptome, dar acestea nu vor preveni, vindecă sau scurtă cursul bolii.

Deşi nu există un vaccin sigur care să va protejeze de orice răceală, există modalităţi de a reduce şansele prin care să o contactaţi. Consolidaţi-va rezistenţă naturală printr-o alimentaţie corectă, somn suficient şi exerciţii fizice. Este important să păstraţi umiditatea ridicată în casă, pe timp de iarnă când sursele de încălzire sunt pornite. Aerul uscat, afectează membranele mucoase din cavitatea nazală şi orală şi crează un mediu propice prin care virusurile răcelii intră în organism. Evitaţi contactul direct cu cei bolnavi şi spălaţi-va frecvent mâinile.

Sursă foto: femina.rol.ro

Citește continuarea pe: Sfatulmedicului.ro

boli - Perdea scurta pentru bucatarie asezata la mijlocul ferestrei 150x150Citeste si: Greșeli de evitat în amenajarea casei

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.