Breaking News: Nu există părinţi sau familii perfecte!

breaking news - 17333906 1257770244335933 8492887301980946432 n

Nu cred că s-a născut vreun părinte învăţat, aşa cum nu cred în veșnicele comparații despre  felul în care ţi-ai crescut tu copilul și cum au facut-o alții. Mi se pare o prostie. E ca şi cum aş vrea să arăt la finalul vieţii o poză perfectă despre mine şi familia mea perfectă. Breaking News: Nu există părinţi sau familii perfecte! Cine pozează așa, își face singur un mare deserviciu!

Greşim în fiecare zi, iar asta ne face cu adevărat autentici. Eu zic că epoca în care părinţii se luptau nevrotic pentru premiul I cu coroniţă, în ale parentingului, a cam apus. Pe mine nu mă interesează premiile astea şi nici oamenii care au de gând să se uite cu lupa la viaţa mea sau la skill-urile mele de mama de carieră. Dacă își mai dau și cu părerea, atunci mă enervează și mai tare. A crește un copil nu e o școală unde dai examen și treci cu brio  sau rămâi corigent. Eu nu alerg după evaluarea asta, dar recunosc că încă mă mai lupt cu mine. Cum ar fi să nu mai încerc să mulțumesc  pe toată lumea? E clar că nu se poate!

Citeste si: E tare să ai frați?

Am explicat asta pe canalul meu de Youtube –  Perfect Imperfect. Aici îmi găsiți gândurile și sper să le facem să arate din ce în ce mai bine. Da, să mulțumesc pe toată lumea, să mă placă toată lumea, a fost păcat vieții mele. Am primit la schimb…respingere. Clasic, nu? O lecție greu de acceptat! Noroc că timpul vindecă tot…

In concluzie, nu mă înscriu la concursul de părinți perfecți, îi las pe alții, mai ales pe cei care deși sunt de vârsta mea par să dețină adevărul absolut.  Pentru mine fericirea lui contează, atât!Restul sunt detalii care țin de ego şi de generaţii încercate de viaţă. Noi, cei care acum ne mai putem alinta ca fiind tineri, ar trebui să schimbăm puţin „meniul” și să mai renunţăm la „faci asta pentru că aşa vreau eu” sau „eu te-am făcut, eu te omor” sau ” ce-o să zică lumea”. Ce ziceți? Întorcându-mă la copil, eu simt că există  şi un alt fel de comunicare. Vorbeşte-i când doarme! Da, ai auzit bine!

Comunicăm cu cei mici de fiecare dată când vrem să îi protejăm, să îi iubim, să îi responsabilizăm.Le trasăm sarcini, le canalizăm atenția spre educație, urmărim mai apoi efectele, vedem ce se salveză pe „hard-ul ” lor şi repetăm, că deh…repetiţia, mama învăţăturii! Comunicarea non-verbală în materie de parenting cum ți se pare? Ce ne spunem când nu ne vorbim? Ce faci când prinzi momente unice de linişte, copil care doarme şi câteva minute libere înainte de somn. Eu îi vorbesc!

Mă întind lângă el şi mă uit la minunea asta mică, iar mintea mea îi preda lecţii cu adevărat importante – despre bunătate, despre iubire, despre deziluzii şi sănătate. Nu ne plictisim niciodată şi mare noroc am când el mai deschide câte un ochişor și îmi zâmbește.  Cred că dacă eşti o persoană deschisă la minte şi la suflet, vei comunica cu puiul tău oricând şi oricum. Energiile pe care le emitem noi oamenii ( şi de care nu suntem conştienţi, de fapt) pot schimba destine, pot să încălzează suflete şi pot să lege prietenii pe viaţă.

Ce să îţi doreşti de la copilul tău, dacă nu să îţi fie prieten pe viaţă? Pentru copii este esenţial acest flux de energie, mai ales că, spre deosebire de adulţi, ei vin pe lume că fiinţe pure. Aşa am fost cu toţii până când am învăţat ce e minciuna, durerea, ipocrizia, falsitatea, nedreptatea sau suferinţa. Ele, dar şi oamenii,  ne-au ajutat să ne transformăm sufletele în pietre. Dăm puţin, puţin de tot, ne ferim de comunicări prea intime şi rămânem acolo…precauţi, deci în gardă.

Visul meu fuge către o lume mai bună, dar speranţele mele de om idealist se îndreaptă spre următoarea generaţie. A mea a eşuat lamentabil! Lumea nu poate să fie mai bună, dacă tu nu eşti! Luv, Em!

Credits: Fotograv

 

breaking news - 17126558 1275652735844543 5186280087749656576 n1 150x150Citeste si: Fii Fericit! Ieși din Zona de Confort!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE– Perfect Imperfect

 

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.