Când Breaking News-ul te lovește în inimă

breaking news-ul - tedy ursuleanu 1 777x437 1

  Când Breaking News-ul te lovește în inimă. Despre drama Colectiv se pot spune multe, atât de multe încât… încă doare. Încă doare incompetența, încă doare trufia, încă doare suferința și mai ales moartea. N-am mai scris de mult desre Colectiv pentru că nu mi-am făcut curaj. Nimeni nu m-a învățat să îmi iau la revedere în direct, așa cum am făcut-o atunci.

Nicio școală de jurnalism nu te învață cum să dai Breaking News-ul,  atunci când în centrul știrii e ea, fosta ta colegă de facultate, Teo Maftei. Nimeni nu te învață cum e să vezi și să relatezi despre o dramă națională pe care unii și alții au vrut să o speculeze în cel mai mizerabil  mod. Îți vine să îi pui la zid pe toți cei care au fost într-un fel sau altul vinovați.

Nu m-am uitat niciodată la imaginile cu expresia mea șocată și ochii în lacrimi, când am realizat că era chiar pe bune. Teo murise! Nu m-am uitat pentru că aș fi urât meseria asta și ar fi fost cumva nedrept. Meseria asta superbă produce și transmite emoție. Nu m-am  uitat nici când Iuliana Gâtej, iubita mea prietenă s-a stins, la nici două luni distanță, într-un accident de mașină stupid, în drum spre mama ei.

Făcusem prima dată în viața mea cozonaci și ea murea. Nu cred că am să mai pot să fac vreodată, tu,  fluture ghiduș. Și nici n-ai apucat să guști! Mâine, poimâine, se face un an. Ce Sărbători…  Și tot la televizor…și tot prima știre din jurnal ai fost.  Viața asta are ceva tare cinic în ea. A fost cumplit! 2015 a fost un angreu de dus…

Drama de la Colectiv a luat ceva din noi, jurnaliștii care am vrut să simțim.  A luat parcă și ultima brumă de naivitate sau idealism pe care le mai aveam. Încă mai credeam că moartea o să ne ocolească, pe noi și pe prietenii noștri. Știu, sună cumva egoist…Viața nu iartă și te pune în genunchi în trei secunde. Suntem atât de trecători!

Teo, dragă, când ai plecat mi-ai jucat o mică festă. Mai aveam 5 minute până la jurnal. Am aflat că ai ales să zbori de la mătușa ta, pe grupul nostru, al colegilor de facultate. Tu, om vesel, ce farsă ne-ai mai jucat și cum a trebuit să duc ziua aia. Cum am amuțit cu toții. S-a lăsat o liniște greu de descris în cuvinte, cețoasă, neagră, amară. Tu, om vesel, n-ai mai avut de ce să lupți, ai apucat să ne predai ce era mai important –  rîsul, puterea, inima, ambiția, lupta, haosul, creativitatea și joaca. Asta mi-a plăcut la tine cel mai mult, sufletul jucăuș!

N-am scris despre momentele astea până acum, poate și pentru că pe undeva mă aștept să le văd iar pe zuze zâmbind. Le mai trimit câte un gând, le mai întreb câte ceva despre ce e acolo… Supraviețuim cum putem! M-am provocat să scriu după ce am aruncat o privire pe  fotografiile lui Alex Csiki.  

Sunt 24 de fotografii cu Tedy Ursuleanu, pe numele ei real Mariana Oprea.  Sunt 24 de imagini de viață și o femeie superbă. Fotografiile vor fi scoase la vânzare,  banii sunt necesari pentru tratamentul lui Tedy după Colectiv.

Sunt poze cu mine aşa cum arăt acum după accident. Vrem să subliniem, nu ştiu, efectele, practic, incendiului din Colectiv”, a declarat Tedy Ursuleanu pentru  Digi24.

Prețul de pornire al unei fotografii este pe măsura nevoilor de recuperare după gravele arsuri suferite. „Nimeni nu se aşteaptă să vadă ceea ce vor vedea. Țin ascunse imaginile până la vernisaj. Plecăm de la 5.000 de euro pe bucată”, a declarat fotograful Alex Csiki.

Vă rog să priviți și să admirați puterea unui om, atât de frumos, de a se arăta …așa cum este. Pentru mine, delicatețea lui Tedy nu are cum să dipară, așa cum nici unul dintre cei care au murit acolo sau în zilele următoare nu are cum să dispară din sufletele celor care i-au iubit. Mă-nclin!

Sursa foto: Alex Csiki via Dan Brumaru

 

breaking news-ul - unnamed 1 1 150x150Citeste si: Dacă nu mă admiri, lasă-mă în pace!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.