Efectul stresului asupra dinților!

dinților - teeth grinding

Articol scris de Iasmina Istodor. Efectul stresului asupra dinților! Stresul excesiv poate avea un mare impact asupra sănătătii mintale și fizice.  Dar știați că stresul poate avea efecte negative și asupra dinților?

Efectele stresului asupra dinților:

  • Bruxismul

Bruxismul este termenul tehnic pentru măcinarea (scrâșnirea) dinților sau încleștarea fălcilor. Există o serie de factori care pot duce la bruxism, dar stresul este unul dintre ei. Având în vedere că problema este cel mai frecvent întâlnită în timpul somnului, majoritatea oamenilor nu sesizează că au această problemă.

Citește și: Durerile de dinți

Astfel, vă prezint câteva simptome pe care pacinetii cu bruxism le prezintă : dureri dese de cap sau de urechii, dureri ale articulației temporo-mandubulare, sensibilitate dentară mai accentuată datorită fisurilor provocate de bruxism, oboseală a mușchilor masticatori, în special dimineața, senzația că maxilarele vi se inclestează

Cum rezolvăm această problemă?

1.Folosind gutieră

– aceasta este realizată dintr-un material termo-plastic și se va realiză de către medicul stomatolog fiind un dispozitiv care împiedică distrugerea dinților dar nu înlătură definitiv bruxismul

2.Relaxați-vă!

3.Medicul stomatolog poate hotărî dacă este necesară o reechilibrarea ocluzala , pentru a corecta mușcătura.

  • Gura uscată

Stresul inhibă producerea de salivă. Astfel gura uscată este, de asemenea, un efect secundar al pacienților cu un nivel ridicat de stres.

  • Infecțiile gingivale

Cercetătorii au demonstrat că există o legătură între stres și dezvoltarea bolilor gingivale.Problemele financiare au provocat în mod specific o reacție puternică la nivelul gingiilor.

Încercați să înlăturați problemele cu calm deoarece stresul nu vă va rezolva problemele ci le va înrăutăți . Astfel opriți acest ciclu vicios în care ne învârtim cu toții și încercați să fiți mai calmi,deoarece stresul ne afectează sănătatea! După ce a-ți îndepărtat sursele de stres mergeți la medicul stomatolog pentru a elebora un plan de tratament pentru prevenirea și tratatea pagubelor realizate de stres!

Sursă foto: defactodentists.com

dinților - woman 1030872 640 2 150x150Citeste si: Băuturile acidulate și dinții

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.