I-au apărut bubiţe pe corp? Nu te panica. S-ar putea să fie…

bubițe pe corp - bubi  e pe corp 1

I-au apărut bubiţe pe corp? Nu te panica. S-ar putea să fie…Povestea zilnică atunci când ai un copil include şi nişte momente fără răspuns. Cine spune că n-a avut întrebări fără răspuns, că părinte, ori e pediatru…ori minte cu graţie. Partea proastă cu apărutul de bubiţe suspecte pe pielea copilului este că se întâmplă mereu când auzi de vreo epidemie, ceva.Cum ar fi să îi apară bubiţe pe corp când auzi de epidemie de varicelă? Pam, pam, parcă nu sună aşa de bine, nu?

bubițe pe corp - bubi  e pe corp 150x150Citeşte şi: Vacanta cu Idris. Ziua II – Pojar, sport si ciocolata!

Idris este genul de copil pe care nu îl poţi ţine departe de praf, curte sau cotloane. Îl fascinează orice loc necunoscut, aşa cum probabil că se întâmplă şi cu copilul tău. Le-am observat, bubiţele, mai întâi pe picior, aproape de glezna. Iniţial am zis că l-au pişcat ţînţarii. Era însă ceva diferit cu bubiţele astea. Sunt mici, tari la atingere, roşii, nu par să-l usture sau să îi dea senzaţie de mâncărime si in vârf par să aibă un lichid.

Pentru că nu stăm cu gândul la ce e rău, am zis că trec. Doar că n-a fost aşa. Au mai apărut una- două pe mânuţa, pe cot, pe umăr, pe zona maxilarului. Nimic pe burtică. Să fie varicelă? Cum îţi dai seama? Simplu, te duci la pediatru, că doar nu eşti lovit la cap să te apuci să tratezi copilul după ureche. Şi uite aşa scapi de stres şi rezolvi şi misferul bubițelor care te fac să te gândești la ce e mai rău. Este o alergie specifică celor mici!

Se numește Prurigo Strofulus – „Mai frecvent incepe in primul an de viata. Pe langa mancarimea care apare, de regula, ca un atac pe pielea copiilor, in zona fetei, pe pielea capului, corp, suprafetele de la incheietura membrelor, mai apar eruptii de cule papuloase dispersate, mai rar sub forma de pete. Mucoasele nu sunt atacate. Caracteristice sunt eruptiile papuloase, in varful carora apar basicute, iar ulterior, leziuni punctate si cruste seroase.( mediculmeu.com)

bubițe pe corp - 0326105 685x1024

foto: drgarov.com

Pe scurt, fără îngrijorări inutile, alergia asta apare în general la copiii mici sub formă de bubiţe mici, cu aparenţă de lichid în mijloc. Nu se ştie exact care este factorul declanşator, dar nu e nimic grav sau de necombătut.

Cu ce se tratează?

  • Nu o sa vă spun ce medicamente să dați opilului. Mergeți înainte la medic. Cert este că alergia asta cedează la antialergice, medicamente corticosteroide tip cremă și soluție dezinfectantă pentru uscarea bubițelor. 
  • Nu te speria dacă reapare. Specialiștii spun că alergia Prurigo Strofulus poate să apară până pe la 7 ani. Dacă totusi sunt epidoade ciclice, poate ar trebui să verifici nivelul de imunitate al copilului.

Să auzim de bine!

Foto: Cezar Firicel

bubițe pe corp - despre AL  PTARE 150x150Citeste si: Cum am facut față vaccinării? Cu încredere

Ai si tu o poveste despre copilarie? Trimite-o la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE: Perfect Imperfect 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.