Într-o lume ultra modernă, păstrează bucătăria rustică!

bucătăria - Bucatarie Rustica 013

Într-o lume ultra modernă, păstrează bucătăria rustică! Unul din trendurile anului 2017 este acela de a amenaja bucătăria într-un mod cât ma rustic, mai cald, așa cum eram obișnuiți pe vremea bunicilor noștri. Iată care sunt principalele caracteristici pentru o bucătărie rustică:

Cât mai multe materiale naturale şi textile

Lemnul masiv, natural, cu aspect „uzat” este cea mai bună alegere în acest caz, fie vorbim de o masă, de un blat de bucătărie sau de un dulap. Cel mai simplu mod pentru a realiza un astfel de decor este acela de a „furăcâte o piesă de mobilier din casă bunicilor.

Anii trecuţi peste ele vor crea atmosfera de care tu ai nevoie. O altă varianta este aceea de a da o fugă la târgurile vintage unde poţi găsi piese recondiţionate cu adevărat minunate, sau poţi apela direct la producătorii de bucătării. În afară de mobilierul propriu-zis îţipoţi accesoriza bucătăria cu tot felul de decoraţiuni din materiale textile, cum ar fi pernuţe, fete de masă brodate, draperii etc.

Citește și: Culoarea anului 2017 în bucătărie – cele mai frumoase idei

În plus, un şirag de ardei roşii, atârnat în grabă, va da încăperii o notă familiară, în timp ce piatră, fierul forjat sau nuiele, dar şi florile, frunzele, castanele, conurile de brad sau crengutele, toate sunt elemente ce pot fi inserat într-un decor rustic.

Culori calde

Cromatic vorbind, crem, verde, maro, culori pastelate în general, sunt printre principalele nuanţe de de baza folosite. Apoi, farmecul lor este scos în evidenţă prin accente de culori precum albastru sau roşu (de obicei folosit în combinaţii de carouri) sau mov închis.

Totul la vedere

Amenajarea tradiţională, aşa cum este şi cazul pentru bucătăria rustică, presupune multe elemente „de ale casei” expuse în văzul lumii. Porţelanuri, vase din ceramică, lut ars sau cupru, tacâmuri din lemn, tablouri şi fotografii, toate trebuie integrate pentru a obţine un stil rustic autentic.

sursă foto: mobilier-prodomus.ro

Citește continuarea pe casamea.ro

bucătăria - 639605 c497fd185d002dc6d0fcf7eeacbf6224 650 a542d8629a 1484633835 150x150Citeste si: 10 ustensile ingenioase în bucătărie 

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.