Bucureștencele nu spun nu divorțului!

divorțului - ineldivort

Bucureștencele nu spun nu divorțului! Când spui divorț, mai ales în mediul rural, e ca și când ai spune că viața unui om tocmai se sfârșește. O femeie divorțață este privită ca o paria a societății, ca un eșec al familiei. Cum să pleci de lângă bărbatul tău? Cum să ajungi pe „străzi„ după ce ai întemeiat o familie? Dacă mai e și un copil la mijloc, lucrurile devin și mai dramatice.

Din această cauză, multe femei aleg pur și simplu să rămână captive ale unor căsătorii toxice. În care sunt umilite, maltratate psihic și fizic. Femeile din Bucureşti sunt cele mai dispuse să divorţeze, pentru că se pot întreţine singure şi îşi pot întreţine şi copiii, graţie veniturilor proprii, conform unui studiu al Divorce Journey.

Potrivit studiului, o căsătorie din patru s-a sfârşit prin divorţ, anul trecut. Cele mai multe divorţuri se înregistrează în Bucureşti, urmat de judeţele Constanţa şi Prahova. La polul opus se situează Tulcea, Giurgiu şi Bistriţa.

”Datele noastre arată că femeile sunt cele care intentează divorţul mai des decât bărbaţii, principala cauză declarată fiind infidelitatea partenerilor. O mare parte a femeilor divorţate din Bucureşti sunt femei independente financiar, care îşi pot permite să plătească consiliere pentru a depăşi această problemă dificil de gestionat la nivel emoţional şi social”, a declarat Dr. Gabriela Saulea, managerul Divorce Journey.

Potrivit documentului, femeile sunt primele care vin şi cer ajutorul unui specialist pentru a se recupera după divorţ. Rata de prezenţă la un consilier care să ajute în depăşirea problemelor din timpul sau de după divorţ este de 80% femei versus 20% bărbaţi.

”Revenirea după trauma psihologică a divorţului este facilitată de deschiderea către ajutorul exterior şi din dorinţa fiecăruia de a înţelege importanţa acestui eveniment în viaţa lui. Femeile se folosesc de diferite abilităţi pentru a trece peste trauma divorţului. Ele sunt mai atente la nevoile emoţionale, sunt mai deschise decât bărbaţii să caute ajutor, reuşesc să se înconjoare de un sistem de sprijin pozitiv pentru ele şi copiii lor”, a mai arătat Saulea.

Din totalul divorţurilor care au avut loc anul trecut, 43% au fost familii cu unul sau mai mulţi copii minori în îngrijire.

Sursă foto: egirl.ro

Citește continuarea pe Dcnews.ro

divorțului - femei alcool vin sfatulparintilorCiteste si: Femeile beau la fel de mult ca bărbații

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.