București, în top 5 cele mai aglomerate orașe din lume!

București - traficbucuresti 1024x576

București, în top 5 cele mai aglomerate orașe din lume! Pentru aceia dintre noi care ne petrecem fiecare zi în traficul din București, titlul de mai sus nu are de ce să fie o supriză. Ar trebui să fim în mod clar și fără competiție pe primul loc.

Capitala României este orașul care, în ultimii 27 de ani,  a cunoscut o dezvoltare incredibilă, una care însă, din păcate, nu a fost însoțită și de un interes al autorităților pentru o infrastructură adecvată noului volum de trafic. Restanțele autorităților față de București sunt atât de multe încât ar putea fi scrise separat, într-un alt articol:

Citește și: Femeia la volan

  • nicio investiție în dezvoltarea transportului în comun în ultimii 9 ani
  • lipsa unei conexiuni bune pentru a permite oamenilor să ajungă în timp util la destinație (trebuie să schimbi uneori câteva mijloace de transport în comun pentru a ajunge la școală, de exemplu)
  • la nivel de infrastructură avem doar câteva lucrări terminate, insuficiente: Pasajul Basarab și pasajele de la Piața Presei, Mihai Bravu și Băneasa.
  • lucrări neterminat de ani buni: Piața Sudului, Ciurel, sau amânarea sine die a unor lucrări precum lărgirea de la Fabrica de Glucoză sau Dimitrie Pompeiu (care asigură accesul către zona de nord, unde se află cele mai multe clădiri de birouri).
  • alternativa pistelor de bicicliști, un exemplu clar de cum se fac lucrurile în România: 11 milioane de euro plătite pentru amenajarea a peste 122 de km de pistă, care au fost apoi închiși apoi de Poliție.

Toți acești factori au adus Bucureștiul pe locul 5 în lume la orașe aglomerate, cu un indice de congestie de 50%. Cea mai aglomerată zi din anul 2016 a fost 5 decembrie. În medie, bucureștenii petrec 57 de minute în plus pe zi în trafic, iar anual, 218 ore.

Aceste detalii au fost structurate într-un studiu al producătorului olandez de sisteme de navigație prin GPS, Tom Tom, iar topul primelor 5 orașe arată astfel:

  1. Mexico City – 66%
  2. Bangkok – 61%
  3. Jakarta – 58%
  4. Chongping – 52%
  5. București – 50%.

Sursă foto: radu-tudor.ro

București - femeietrafic 150x150Citeste si: E confirmat: femeile sunt mai nervoase decât bărbații la volan!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.