Dacă Bucureștiul ar vorbi, oare ce ar spune?

Bucureștiul ar vorbi - Bucure  tiul ar vorbi 2 1024x768

Dacă Bucureștiul ar vorbi, oare ce ar spune? Da, e o dragoste ciudată, genul ăla masochist. Mă tot uit la imagini și îmi dau seama că iubesc Bucureștiul mai gol, fără prea multă lume, fără prea multă agitație, fără trafic sau unii oameni. Iubesc Bucureștiul pentru că nu a abandonat și a găsit puterea să meargă mai departe, și-a oblojit rănile și ne suportă în fiecare zi, mai calmi, mai răi, mai supărați sau necomunicativi.

Dacă Bucureștiul  ar vorbi, oare ce ar spune? Că îi este rușine cu noi, așa cum spunem noi? Dacă orașul ar vorbi ar spune că pe alocuri suntem simpatici, avem chef de petrecere, suntem sociabili și ne găsim locuri în care să conteze mai mult ce spui…nu doar cu ce ești îmbrăcat. Ar spune că și el iubește teatrul și se bucură când vede sălile pline. Bucureștiul ne-ar mângâia atunci când plângem, dacă și noi am alege să aruncăm hârtiile și țigările la gunoi.

Uneori îl doare retorica noastră plină de „o să facem”! Îl doare pentru că vede că doar spunem și nu prea facem. Bucureștiul ne-ar spune că maneaua n-ar treabă cu evoluția și spartul de semințe la colț de stradă nu te va face să ajungi cineva. Să știi că îl doare și pe el atunci când pe tine de doare undeva de acuzativul lui „pe care”. Mărturisește că  și-a imaginat altfel parte din oamenii care îl locuiesc. Bucureștiul ți-ar spune că pe barosăneala nu câștigi nimic pe termen lung, e doar o iluzie și ar trebui să cauți altceva. Mai bine citește, ai să vezi că nu doare.

Bucureștiul e mut la cutremur,  el știe ce urmează, ferească Dumnezeu! N-are cum să facă ce n-au făcut alții, n-are cum să te salveze dacă „acasă” înseamnă o clădire nereabilitată. Bucureștiul e sătul de experimente, gropi, borduri și străzi inundate.  Aude cineva?

Orașul tău simte că vrei mai mult de la el, dar nu poate singur! Ai vrea să îi dai o mână de ajutor? Uite cât de e de frumos….

foto: adevarulfinanciar.ro

Bucureștiul ar vorbi - planning summer travel can be educational 150x150Citeste si: ROMÂNIA, 10 locuri pe care nu trebuie să le ratezi !

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.