De ce iubesc Bucureştiul tău?

- bucharest

Text de E.Mara

- bucharestSursa foto: romania-insider.com
Nu am locuit aici dintotdeauna, din contra, sunt aici de aproape un an și vreo două luni, însă sunt îndrăgostită iremediabil de oraș. De oameni, de mizeria și curățenia lui. Și cum s-a întâmplat asta? Nici eu nu știu. Până să ajung aici, știam de la unii de la alții că e plin de mizerie, că e plin de golani, că să am grijă la oameni și la tot. Nu e deloc așa, nu pentru mine. Sunt de părere că pentru fiecare, același loc se simte și este văzut diferit. Am venit cu o ușoară teamă și sfială. Lucru normal, este capitală. Nu? Însă cred că a durat doar 4 sau 5 ore până mi-am dat seama că aici vreau să rămân.  Știi de ce? Primul loc pe care l-am văzut în București a fost centrul. Centrul Vechi, la el mă refer. Este superb dragilor. Superb. Nu are cum să nu-ți placă centrul vechi al Bucureștiului. Aglomerația aia de cafenele și celebrul Lipscani, despre care tot auzisem de atâtea ori. Aglomeraţia aia nebună. Îmi place la nebunie, la fel ca și agitaţia de aici. Îmi dă senzația de viață și mă face să-mi imaginez povești.

Imi place Bicureștiul pentru libertatea lui. Sunt nascută într-un orășel mai mic, acolo unde mereu gura târgului virbește. De fiecare dată când mă îmbrăcam mai ciudat, se găsea cineva să comenteze. Azi, în București, e mai simplu, nimănui nu-i pasă, fiecare e în filmul lui. Pentru mine și asta înseamnă libertate!

Iubesc Bucureștiul pentru că orașul asta chiar nu doarme niciodată. La orice oră din zi și din noapte o să găsești  forfotă pe undeva. Tot timpul e ca un furnicar! Asta înseamnă și distracţie garantată. Indiferent că vorbim de teatru sau film, de bicicletă,  sport sau cafenele, în București le poți face pe toate, aproape la orice oră. Iubesc asta! Cine nu e încântat de cluburi, baruri, cafenele, puburi, tot felul de terase, cine nu e atras de  teatre, muzee, operă și tot felul de festivaluri?

Iubesc Bucureștiul și pentru oameni. Nicăieri nu am văzut atâta diversitate.  Oameni bogați sau săraci, femei frumoase sau urâte, bărbați inteligenți sau cu minte puţină. Bucureștiul ne are pe toți. Triști, frumoși, urâți, grași, slabi, înalți, fericiți, grăbiți. Cu toţi trăim în acest imens furnicar.
- panoramic private tour of bucharest in bucharest 242026Sursa foto: http://cache-graphicslib.viator.com/

Iubesc locurile pline de poezie și mister pe care  poți să descoperi doar luând orașul la picior. Iubesc poveștile ascunse,  ubicuitatea strigătului „ziare vechi… ziare cumpărăm”.
Iubesc Bucureștiul pentru că fac parte din el și pentru că aici mi-am găsit locul.
Tu de ce-l iubești?- BP1 BUHPD Shutterstock The Romanian capital of Bucharest is a fantastic place to live as an expat

Sursa foto: http://blog.parkinn.com/

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.