
Vreau sa mananc toate dulciurile din lume si sa nu ma ingras! Am zis, am zis! Stiu, e imposibil. Nu ma mai zbat, nu ma mai chinui. Asa ca uneori imi fac de cap doar cu privitul. Personalitatea mea masochista a gasit asta: budinca lipicioasa de curmale cu caramel, servita cu inghetata!!!
Doamne iarta si pazeste!
Cum se prepara?
- Incingeti cuptorul la 180 grade. Puneti curmalele intr-un castron, impreuna cu bicarbonatul de sodiu, si acoperiti-le cu 200 ml apa clocotita. Lasati-le sa stea cateva minute ca sa se inmoaie, apoi scurgeti-le. Zdrobiti curmalele in robotul de bucatarie pana obtineti un piure.
- Intre timp, amestecati bine untul si zaharul cu o lingura de lemn, apoi adaugati ouale, faina, scortisoara,vanilia si ciocolata topita. Amestecati bine, apoi adaugati iaurtul si piureul de curmale. Turnati amestecul intr-un vas rezistent la caldura uns cu unt si coaceti in cuptorul incins timp de 35 de minute.
- In timp ce se coace budinca, preparati sosul caramel: puneti untul, zaharul si smantana intr-o cratita, la foc mic, pana cand zaharul se dizolva, iar sosul se ingroasa si capata o culoare inchisa. La servire, impartiti budinca si turnati deasupra sosul caramel si inghetata.
- Reteta preluata de aici : retetaperfecta.ro
Live & Believe