Bullying-ul, fenomenul traumatizant care ia amploare în școli

bullying - bullying

Bullying-ul, fenomenul traumatizant care ia amploare în școli. Din ce în ce mai des vedem la știri imagini cu elevi care se iau la bătaie, cu agresiuni fizice extreme și, din păcate, nu de puține ori se poate ajunge la finalități dramatice.

Prezentă în studioul Perfect Imperfect, psihoterapeutul Flori Ana Buzilă a prezentat câteva aspecte ale acestui fenomen și ce urme lasă bullying-ul asupra victimelor sale:

Citește și: O femeie deșteaptă…în amor

”Este foarte important să înțelegem cu toții același lucru prin bullying. O violență izolată nu intră la bullying. Bullying-ul este acea atitudine ostilă, agresivitatea, violența fizică sau emoțională, caracterizată prin 3 elemente specifice.

–  intenționată
–  repetată în timp
–  dezechilibru de putere între agresor și agresat.

În traumă, copilul, omul ajunge să experimenteze trăiri foarte puternice, cum ar fi durere, neputință, furie, nesiguranță pe care copiii, neștiind cum să le gestioneze, caută tot felul de comportamente de liniștire. În adolescență îi vedem că recurg la alcool, tutun, consum de droguri, pentru că este o modalitate pervertită de a se liniști, de a se rupe de durerea pe care ei o simt fizic”.

bullying - Screenshot 152 150x150Citește și: Românii, dispuși să cheltuie maxim 1000 de euro în vacanța de vară

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.