
Dimineata pe racoare…sau cum m-a chinuit pe mine Elena Lasconi. Am avut o singura data ocazia sa o cunosc si mi s-a parut o tipa faina. Genul ala de om de TV, strong, smart woman. Cand am vazut la Master Chef cum gateste, am zis ca nu-i adevarat. Si cum imi sorbeam eu cafeaua de dimineata, dau peste ceva ce ma izbeste. Ca un tren! Dulce, pufoose, umplute cu prune moi si gust de scortisoara! Galuste cu prune! Daca e sa poftesc ca un copil, atunci poftesc la galuste cu prune. Am facut o singura data in viata. Dar…la cum arata galustele facute de Elena, parca imi vine sa imi suflec manecile si sa mai fac o tura.
Ingrediente pentru 8-10 porţii:
- 300 gr cartofi fierţi (daţi prin maşina de tocat)
- 200 gr făină
- 1 ou
- sare (un vârf de cuţit)
- 1/2 kg prune
- 100 gr pesmet
- 50 gr zahăr pudră
- scorţişoară (după gust)
- 50 ml ulei
Cum se prepara?
Pasul unu:
Se fierb cartofii în coajă aproximativ 30 de min.
Pasul doi:
În timp ce fierb cartofii am prăjit pesmetul în ulei (amestecând mereu cu o lingură de lemn ca să nu se prindă). În momentul în care pesmetul s-a rumenit frumos l-am pus într-un bol uscat şi rece. Am spălat prunele, am scos sâmburii apoi le-am lăsat la scurs.
Pasul trei:
Am pus pe foc o oală cu 3-4 l de apă, în care am pus o jumătate de linguriţă de sare şi doua linguri ulei.
vezi restul retetei pe : Elena Lasconi
Live & Believe