Cum să te comporți la restaurant – bunele maniere de știut!

bunele maniere - restaurant

Cum să te comporți la restaurant – bunele maniere de știut! Codul bunelor maniere este punctul de pornire pentru orice fel de întâlnire. Un om manierat se va deosebi de ceilalți prin comportamentul atent, deloc arogant și extrem de deschis spre subiectul întâlnirii. Regulile de etică ajută orice persoană să solicite respect fără să o facă să pară superioară. Și pentru că sărbătorile se apropie, iar ieșirile la restaurant și mesele alaturi de oamenii dragi sunt inevitabile, iată câteva reguli pe care o persoană manierată le știe și le aplică.

Bunele maniere la restaurant – Ce faci cu şervetul? Şervetul de la restaurant trebuie pus în poală atunci când persoană cu care iei masă da semne că vrea să facă acelaşi lucru sau când se pregăteşte să mănânce, scrie Businessinsider.com. În timpul mesei, tamponează-ţi uşor buzele când crezi că ai nevoie. Dacă te ridici în timpul mesei, pune şervetul pe scaun. La finalul mesei, îl aşezi în dreapta farfuriei tale.

Bunele maniere la restaurant – Cum mănânci? Fie că ai în farfurie carne, peste sau legume pe care trebuie să le tăi înainte să le bagi în gură – cum ar fi sparanghelul – taie câte o bucăţică mică. Ştii şi tu: cuţitul în mâna dreapta, furculiţa în mâna stânga. Taie câte o bucată mică şi mănânc-o înainte să o tăi pe următoarea.

Bunele maniere la restaurant – Cum îţi pui unt pe pâine. Dacă iei un mic dejun cu un client sau un partener de afaceri, trebuie să ştii cum se pune untul pe pâine. Pare simplu, dar nu e chiar aşa. Pâinea trebuie să stea pe farfurie când o ungi cu unt, nu în mâna!

Bunele maniere la restaurat – Cum bei vin? Când duci la gură paharul cu vin, întotdeauna trebuie să te uiţi în pahar, nu peste el. Dacă un somelier vine să va prezinte vinul, nu îi spune cât ai vrea să coste şi nici nu refuză vinul odată ce a fost desfăcut.

Sursă foto argumentpress.ro

Citește continuarea pe AndreeaRaicu.ro

bunele maniere - Codul bunelor maniere salutul 150x150Citeste si: Codul Bunelor Maniere – reguli de bază!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.