Bursa din Shanghai isi continua prabusirea!

- shanghai china stocks blog1

Deschid asatzi presa  si vad titluri care anunta acealsi lucru. Bursele asiatice, în cădere liberă. Săptămâna a început cu cea mai drastică scădere din ultimii opt ani. Bursa din Shanghai a pierdut toate câştigurile realizate anul acesta.  Oare cand stranuta China ce se intampla?

Probleme in activitatea economica, prabusire bursiera, devalorizare soc a yuanului si statistici contestate: China a destabilizat pietele financiare mondiale si, in ciuda unor eforturi repetate, pare din ce in ce mai neputincioasa in incercarea de a depasi neincrederea generala, scrie AFP.(via hotnews)- shanghai china stocks blog

foto:royaltv.ro

In ciuda unor noi asigurari din partea autoritatilor, Bursa din Shanghai si-a continuat luni prabusirea, scazand cu aproape 8,5%.

Iar acest eveniment vine intr-un moment in care se intensifica ingrijorarile legate de vigoarea economiei chineze: un cocktail fatal care a contribuit la prabusirea pietelor financiare mondiale.

Iar acum este pusa in discutie chiar credibilitatea guvernului chinez, in conditiile in care Beijingul lauda de doi ani o „reechilibrare” spre un model de crestere mai lent, dat mai durabil.

Ideea era de a sustine consumul intern si avantul sectorului privat pentru a compensa exporturile in scadere si un sector industrial cu supracapacitati enorme, facand in acelasi timp curatenie in randul marilor grupuri de stat invechite si prea putin profitabile.

Dar tranzitia se dovedeste mai dureroasa decat se astepta, iar autoritatile s-au vazut in final constranse sa-si multiplice masurile de relansare si de relaxare monetara (patru reduceri ale dobanzii de interventie din noiembrie) pentru stimularea activitatii. Fara mare succes: indicatorii gri continua sa se acumuleze.

In paralel, guvernul s-a dovedit incapabil sa previna recenta cadere a burselor, in ciuda unor interventii repetate si a achizitiilor masive de actiuni de catre organismele publice, in ultimele doua luni.

„Nu mai au de ales, trebuie sa dea dovada de o mai buna gestiune si o mai mare coerenta” pentru a regasi increderea pierduta, spune Christopher Balding, economist la HSBC Business School a universitatii din Beijing.

vezi continuarea aici: hotnews

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.