Călătoriile ne fac mai fericiți!

călătoriile - calatorii

Călătoriile ne fac mai fericiți! Ai avut vreodată sentimentul, înaintea unei călătorii, că inima ta este aproape de explozie? Sau, când ai revenit după o vacanță departe de casă, ai fost mai melancolic și trist ca niciodată? Există o explicație științifică pentru asta!

De ce mergem cu atât de mult entuziasm spre magazine din clipa clipă în care avem bani în portofel? Cu fiecare nouă achiziţie ne simţim un pic mai fericiţi, dar la câteva zile distanţă acest sentiment dispare. Site-ul „Bright Side“ a supus dezbaterii această problemă în încercarea de a găsi rezolvarea: ce ne face fericiţi cu adevărat? Se pare că principalul impediment în cale fericirii este adaptarea.

De îndată ce lucrul achiziţionat devine obişnuit şi neinteresant, nivelul de satisfacţie faţă de viaţă se diminuează şi suntem nevoiţi să căutăm o altă achiziţie pentru a putea fi fericiţi. Iar acest proces este repetat din nou şi din nou. Pe de altă parte, o cercetare a Universităţii Cornell a descoperit o cale prin care acest ciclu dăunător să fie rupt.

Profesorul de psihologie Thomas Gilovich a demonstrat că oamenii experimentează acelaşi nivel de creştere a fericii când călătoresc, ca atunci când cumpără ceva nou. Dar, şi aici este un aspect important, în timp ce nivelul fericirii faţă de o nouă achiziţie scade treptat, nivelul fericirii vizavi de o călătorie, prin amintirile legate de această experienţă, continuă să ne ridice moralul şi hormonii de fericire pentru o perioadă lungă de timp.

Sursă foto: teramisteriosa.com

Citește continuarea pe Adevărul.ro

călătoriile - rozmarin 150x150Citeste si: Ceaiul de rozmarin, elixirul tinereții

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.