Calitatile sucurilor verzi!

- p1020946 21 1024x684

E sambata, am avut o pofta de scris tare sanatoasa. Da-i si scrie, Zeicescu! Subiectul nu mi-e la indemana. Nu sunt eu cea mai in masura sa vorbesc despre meniurile raw vegan. Nu cred ca as putea sa traiesc prea mult fara proteina din carne, dar exista ceva ce imi place mult la un stil de viata sanatos. Pe scurt, daca mosul nu are bani de laptop si alte gadgeturi care sa imi faca viata mai usoara, atunci e musai sa-mi aduca un blender. De ce? Pentru ca desi nu mananc raw vegan, ci traditional echilibrat, imi plac sucurile sanatoase.  Prietenii mei de la Jurnalistii.ro m-au ispitit de dimineata cu aceasta idee, asa ca parca imi vine sa ma duc sa cumpar legume si fructe si sa imi prepear repede  un suc verde.

- p1020946 2foto: yumfortum.com

Care e povestea cu sucurile verzi?

Toata lumea vorbeste despre ele, dar cati stim ce facem? Ce sa pui in astfel de sucuri? Cum sa le prepari? Ce ne dorim? Ne dorim sanatate, o silueta mai frumoasa si pofta de viata, nu? Uite ce va propune Doina Oprea, nutrițonist raw vegan, consultant de nutriție, vegetariană de 20 de ani, raw vegană de 5 ani, realizatoare de workshopuri de nutriție și hrană vie, via Jurnalistii.

Doina Oprea: „S-a constatat că simplul fapt de a bea apă din surse naturale poate să ne vindece de o mulțime de boli. De multe ori prezentăm simptome de boală deși suntem doar foarte deshidratați. A sta câteva minute desculți, în contact cu solul, poate să ne energizeze profund și să ne vindece de unele afecțiuni. O simplă plimbare în natură ne poate schimba starea de spirit și ne redă cheful de viață.De ce? Pentru că ne reîntoarcem în mediul nostru natural, acolo unde funcționăm optim. Dacă suntem atenți, o să vedem cât de multe lucruri facem.

- Rehydration

Apa, esență pură

Corpul nostru este compus din apă, într-o proporție de aproximativ 70%,  unele zone având chiar mai mult. Raportat la asta, mulți oameni beau într-o zi o cantitate total nesatisfăcătoare de apă și organismul nostru, ca să reușească să-și îndeplinească toate funcțiile, încearcă să își gestioneze cum poate el mai bine resursele. Așa că își ia apa din locurile mai puțin vitale și o duce acolo unde este strigent necesară.

Pe termen lung, acest lucru ne afectează starea de sănătate: organele se intoxică, se îmbolnăvesc și, rând pe rând, cedează.
În momentul în care facem o cură cu sucuri, datorită hidratării intense, efectele se văd imediat. Sucurile fiind foarte bogate în nutrienți și extrem de digestibile ne hrănesc foarte rapid, cu un consum minim de energie. Acest repaos alimentar dă posibilitatea organismului să își focalizeze energia în zonele cu probleme și să înceapă de vindecarea.

Putem să facem o cură detoxifiantă cu sucuri o dată pe an, de preferință la începerea primăverii, la schimbarea anotimpurilor, când avem o suferință sau pur și simplu când ne dorim asta. O astfel de cură se tine cel mai ușor când ești deschis total către ea. Atunci ai motivație și toate resursele interioare la dispoziție.

Cum se ține corect această cură

În funcție de gravitatea bolii, timpul necesar unei astfel de cure variază. Ținând cont de ceea ce urmărim și de structura noastră, putem opta pentru o mărire progresivă a timpului unei cure, de exemplu, începem cu 3 zile, apoi continuăm cu 7 zile, 14 zile, 30 zile, 60 de zile, sau putem să facem direct o cură mai lungă, însă doar atâta timp cât ne simțim confortabil cu ea. Eu nu aș depăși limita de 60 de zile.

Mereu trebuie să păstrăm deschis dialogul cu noi și să fim atenți la ce ne comunică corpul. El are o inteligență perfectă, pe care noi cu greu putem să o intuim și, în momentul în care ne deschidem spre un trai natural, în mod spontan, ne reconectăm la ea. Astfel, o să trecem mult mai ușor peste poftele tiranice și dependențele alimentare și o să ajungem să mâncăm doar acele alimente care ne sunt cu adevărat necesare.

Înaintea unei cure, mai ales dacă ne aflăm în fața unui lucru nou pe care nu l-am mai făcut, este important să ne informăm. Există foarte multe cărți, articole și filme motivaționale

vezi continuarea pe Jurnalistii.ro

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.