Speranță pentru bolnavii de cancer: hibernarea!

cancer - cancerhibernare

Speranță pentru bolnavii de cancer: hibernarea! Lupta cu cel mai mare flagel din lume, cancerul, boala care ucide enorm de mulți oameni în fiecare zi, nu se oprește în nici un moment. Medici din întreaga lume încearcă să găsească cele mai bune variante de a oferi o șansă mai mare la viață celor care se confruntă cu teribilul diagnostic de cancer.

În weekend, la o întâlnire a AAAS (American Association for the Advancement of Science), o echipă de oameni de știință din Italia au venit cu o idee cu adevărat revoluționară: inducerea, pentru bolnavii de cancer, a unei stări similare cu cea de hibernare, astfel încât cancerul să poată fi atacat mult mai eficient.

Citește și: Cancerul și alimentele – unele vindecă, altele produc boala! 

De ce este acest procedeu mai eficient? Cercetătorii spun că în timpul hibernării induse, cancerul își oprește creșterea tumorilor  sau și-l încetinește. În același timp, celulele sănătoase devin și ele mai rezistente la tratamentele radiative, astfel încât bătălia bolnavului cu boala devin mult mai puternică și eficientă.

”Circa 50% dintre pacienții cu cancer au tumori în stadiu avansat. (…) Nu poți trata toate metastazele — nu poți folosi chirurgia peste tot ca să îndepărtezi cancerul sau să folosești radiațiile în toate locurile afectate ale organismului pentru că riști să omori pacienții încercând să distrugi tumorile”, a explicat specialistul italian Marco Durante. ”Dar dacă introduci pacientul într-o stare de torpoare sintetică poți opri răspândirea cancerului. Îți oferă mai mult timp”, a completat el adăugând că hibernarea îi conferă corpului capacitatea de a rezista la tratamentele cu radiații. ”Trezești (apoi — n.r.) pacienții și sunt vindecați — asta e ambiția noastră”, a mai spus acesta conform Agerpres.

Sursă foto: thetimes.co.uk

cancer - medicamente 1 150x150Citeste si: România neschimbată – o nouă criză a medicamentelor pentru cancer!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.