Campanie de conștientizare a cancerului la sân, virală pe net!

cancerul la sân - cancer san

Campanie de conștientizare a cancerului la sân, virală pe net! Despre cancerul la sân am tot avut ocazia să discutăm de-a lungul timpului. Incidența acestuia la femei crește cu fiecare an, iar lucrul cel mai îngrijorător este că și vârsta femeilor afectate scade. România este și ea, din păcate, în topul țărilor cu cea mai mare rată de mortalitate cauzată de cancerul la sân.

De curând, pe internet a devenit virală o imagine care prezintă, într-o formă mai puțin obișnuită, simptomele și semnele cancerului la sân, folosindu-se de…lămâi. Imaginea a fost concepută de Corrine Beaumont, fondatoarea World Breast Cancer, cea care și-a pierdut ambele bunici din cauza acestei maladii.

Potrivit BBC, campania a fost lansată în 2003, dar imaginea a devenit mai cunoscută în acest an după ce a fost partajată pe Facebook de o supraviețuitoare a bolii, Erin Smith Chieze, care a explicat că această fotografie arată ceea ce a alertat-o cu privire la modificările pe care le-a observat asupra sa. Ea a fost diagnosticată mai târziu cu cancer de sân stadiul patru.

Citește și: Nu ignora durerea la sân!

„Este atât de important ca toate femeile să știe cum să-și privească sânii și să semnaleze orice modificări neobișnuite medicului lor generalist”. „Imagini ca acestea sunt cu adevărat utile pentru a pune în evidență alte simptome posibile, dar este vital ca toate femeile să se obișnuiască să-și examineze în mod regulat sânii și să știe când totul este normal”, a declarat Eluned Hughes, responsabilă în cadrul organizației Breast Cancer Now, comentând această fotografie care a fost distribuită de aproape 40.000 de ori pe Facebook.

Un studiu recent realizat pe 1.000 de femei de către organizația Breast Cancer Care a constatat că o treime dintre acestea nu-și verifică sânii în mod regulat pentru a depista semne și simptome de cancer. În timp ce 96% știu că un nodul poate fi un semn de cancer, mai mult de un sfert nu au știut că un mamelon îndreptat spre interior poate fi un simptom.

cancerul la sân - cancerlasan 150x150Citeste si: „Ești o învingătoare!„ – femei care au învins cancerul la sân

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.