Cancerul şi alimentele – unele vindecă, altele produc boala!

Cancerul şi alimentele - o healthy food vs junk food facebook 1024x512

 

Cancerul şi alimentele – unele vindecă, altele produc boala! Produsele pe care le mâncăm zilnic au efecte directe asupra sănătăţii organismului. Unele sunt atât de nocive încât produc boli grave, precum cancer. Altele sunt adevarate miracole pentru corpul uman. Află ce trebuie să mănânci pentru a avea o sănătate de fier.

 

Alimente cancerigene

Mezelurile şi afumăturile sunt extrem de periculoase pentru organism. Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia asupra conţinutului mare de nitraţi din aceste produse, care atunci când ajung în corp produc, efecte distrugătoare la nivelul aparatului digestiv, dar şi la nivelul colonului.  Cercetătorii au declarat că un consum de 50 de grame de mezel pe zi (aproape două felii subţiri din salam) creşte riscul de cancer colorectal cu 18%.

În plus, crenvuştii sunt alimentele care au ridicat cele mai mari semne de întrebare, ba chiar au fost subiectul unor documentare, în care se explică procesul de fabricare a acestora. Astfel s-a descoperit că această mâncare preferată de copii conţine substanţe cancerigene, printre care nitritul de sodiu şi nitratul de potasiu.

Dulciurile şi produsele care conţin făină albă sunt atât de iubite de toţi şi, totuşi, atât de periculoase pentru sănătate. Combinaţia dintre zahăr şi făină albă duce la o serie de reacţii chimice în corp care au ca finalitate formarea de celule canceroase. Aşa că, evitaţi consumul de prăjituri şi bicuiţi sau preparaţi-vă propriile dulciuri în casă, cu făină integrală.

Sucurile carbogazoase reprezintă un pericol prin cantitatea mare de zahăr pe care o conţin. Sunt aproape 40 de grame de zahăr într-o doză de suc. Nu mai punem la socoteală faptul că,  pe lângă îndulcitori, aceste băuturi conţin şi alte substanţe nocive (coloranţi şi conservanţi). Pe lângă cancer, consumul de sucuri carbogazoase provoacă obezitate şi diabet.

Conservele par opţiunea cea mai simplă pentru o masă rapidă. Chiar dacă pe lista ingredientelor nu se află substanţe periculoase, totuşi conserva este realizată din materiale metalice care conţin bisfenol-A, un estrogen sintetic care produce afecţiuni ce variază de la probleme de reproducere şi până la boli cardiace, diabet, cancer şi obezitate. Ca o alternativa, alege alimente care se comercializează în recipiente din sticlă.

 

Citeşte şi: Află ce informaţii ascund etichetele fructelor

Alimente care luptă cu cancerul

Broccoli este o legumă subapreciată în România, dar care conţine o sumedenie de nutrienţi pentru organism. Există în broccoli un fitonutrient care luptă cu cancerul. Într-un studiu de laborator, cercetătorii au luat celule expuse la compuşi cancerigeni şi au “picurat” puţin broccoli pe ele. Rezultat imediat? ADN-ul nu a mai suferit mutaţii. Şi tot broccoli conţine un flavonoid care poate reduce cu o treime riscul de atac de cord.

Morcovii, pe lângă vitamine, mai conţin şi luteină, o substanţă care are capacitatea de a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Aceasta stimulează dezvoltarea celulelor imunitare şi măresc capacitatea acestora de a ataca celulele tumorilor.

Sfecla roşie este un aliment care împiedică dezvoltarea şi răspândirea celulelor canceroase. Aceasta legumă este recomandată persoanelor care urmează un tratament împotriva cancerului mamar, deoarece are capacitatea de a reduce din intensitatea efectelor adverse produse de tratament.

Varza este o legumă banală care este apreciată pentru proprietăţile sale anticancerigene. A fost îndelung studiată şi s-a demonstrat că sulforafanul şi indo-3-carbinolii (I3C) sunt substanţe pe care varza le conţine şi care au un puternic efect anticancerigen.

Spanacul conţine acid folic şi fibre, două dintre ingredientele despre care medicii spun că sunt esenţiale pentru a preveni dezvoltarea cancerului. În plus, spanacul conţine flavonoide care acţionează ca antioxidanţi şi protejează corpul de radicalii liberi.

Usturoiul nu are cel mai bun gust, dar adaugat în mâncare are efecte miraculoase. Este considerat un medicament natural pentru organism. Consumul de usturoi combate efectul nitrozaminelor, acele substanţe care s-au dovedit a fi cancerigene.

Ceapa ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, iar acest lucru are ca efect reducerea secreţiei de insulină şi IGF (insulin like growth factor), împiedicând astfel dezvoltarea celulelor canceroase.

 

Cancerul şi alimentele - 124021s 150x150Foto: gofitbv.wordpress.com, eva.ro

Citeşte şi: Apa MAGICĂ pentru sănătate. Uite cum se prepară

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.