Alege cinci valori și renunță la patru din ele

cinci valori - 18191567 10210919650082185 957934760 n

Alege cinci valori și renunță la patru din ele. Sunt o împătimită a jocurilor de dezvoltare personală, să le zicem aşa. Mi se pare că nu ai cum să fii în echilibru cu tine însăți dacă nu te cunoști îndeajuns de bine.  Dar să începem cu începutul…Luaţi o foaie de hârtie şi rupeţi 5 bucăţi. Da, cinci bucăţi de hârtie cât să puteţi scrie.

Acum scrieţi 5 valori în care credeţi cu adevărat. Să vă spun ce am scris eu: bunătate, adevăr, loialitate, pasiune, ambiţie. Bun, acum uitaţi-vă la ele şi eliminaţi una. Da, ştiu că este greu, dar alegeţi una şi puneţi-o separat. Renunţaţi la ea! Acum că v-aţi obişnuit, renunțati la încă una.

Nu e o glumă, aşa e jocul. Faceţi asta până rămâneţi cu o singură bucată de hârtie. Așa vei afla care este valoarea cu adevărat importantă pentru tine. Fiecare dintre noi avem propria grilă după care ne ghidăm în viață, iar asta spune destul de multe despre noi.

Citeste si: Cum îți afectează biroul productivitatea

Ai să te uiții la bucata de hârtie și ai să înțelegi că orice se poate negocia, dar nu și felul în care te raportezi Ce scrie pe ea?Am renunţat pe rând lain viața ta. Am renunțat pe rând la  Adevăr, Ambiţie, Loialitate și  Pasiune. A rămas câştigătoare – Bunătatea. Bunătatea, ca unică şi supremă regina a valorilor.

Omul bun ştie să caute adevărul şi îl găseşte. Bunătatea te face să fii loial, iar a face bine… e o ambiţie pe care noi toţi ar trebui să o avem! Mi-a fost greu să renunţ la Pasiune, căci o viaţă fără Pasiune…este egală cu zero.
Da, Bunătatea este valoarea care cred că poate aduce o lume mai bună pentru copilul meu, iar asta sună minunat! Chiar magic…

Și nu uita: „Valoarea unui om rezidă în ce dă el, nu în ceea ce este capabil să primească.” — Albert Einstein

cinci valori - emmaphotolab 150x150Citeste si: Dragostea e simplă, negocierea-i grea!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.