Ce se întâmplă în corpul nostru când ascultăm muzică

când ascultăm muzică - woman listening to music on tablet

Ce se întâmplă în corpul nostru când ascultăm muzică. Persoanele care ascultă muzică îşi măresc în mod semnificativ ritmul cardiac, dar un tempo lent reduce acest efect, susţine un studiu realizat de Institutul de Cercetare şi Muzicologie de la Universitatea din Gent (IPEM).

Pentru a afla mai multe despre calităţile stimulante sau relaxante ale muzicii, cercetătorii de la IPEM au observat influența muzicii asupra ritmului cardiac. Mai întâi, ei au măsurat pulsul unor voluntari în stare de relaxare. Apoi aceste persoane au ascultat genuri diferite de muzică, mai rapidă sau mai lentă decât ritmul lor cardiac. Inima participanților la studiu a început să bată mult mai rapid atunci când au ascultat muzică, spune prof.

Edith Van Dyck. „Accelerarea ritmului muzicii nu a stimulat mai mult ritmul cardiac. Dar, atunci când ritmul se reducea, acest lucru avea un efect asupra pulsaţiilor pe minut, iar cel stimulant al muzicii se diminua.

Citeste si: Evoluăm împreună!

Ritmul cardiac revenea la un număr de bătăi pe minut apropiat de cel măsurat în timp ce persoana în cauză nu asculta muzică”. Aceste rezultate sunt importante pentru o mai bună înțelegere a rolului benefic al muzicii în viața noastră cotidiană. Terapeuții și sportivii s-ar putea folosi de avantajele acestei descoperiri, a mai adăugat cercetătoarea belgiană.

Sursa: De Stiut  

când ascultăm muzică - 1 mai ziua pelinului si a armindenului 11341260 150x150Citește și: Tradiții de 1 mai în România – Armindenul, protectorul recoltelor

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKEPerfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.