De ce când iubim suntem proști?

iubim - broken heart hd wallpaper 1024x589

De ce când iubim suntem proști? A mai trecut o zi. Am și încetat să le mai număr. Îmi e atât de dor de ea. De ritualul meu zilnic, ce începea și se termina cu vocea ei, ce nu concepea să nu ne auzim și ore în șir, muncind dar stând împreună.

Erau chestiile alea mici și mărunte pentru alții, dar incredibile pentru noi. Un mesaj de bună dimineața, un apel video pe Facebook în care ne maimuțăream, sau mă uitam ca disperatul la ea cum se machiază. Erau. Nimic nu mai e. Orele împreună au devenit ore și zile departe unul de altul. Aproape că i-ai uitat vocea. De zâmbetul ei îți aduci aminte din poze. Așa e când iubim.

Ce noroc că s-a inventat refreshul la pagina de Facebook.

Orice om cu scaun la cap ți-ar spune că nu dă doi bani pe tine. Că atunci când cineva te iubește, te caută, îți trimite măcar un mic semn că se gândește la tine. Oricât de greu i-ar fi, oricât de departe s-ar duce, ar avea măcar o secundă în care să îți arate că nu te-a uitat. Dar tu nu, te încăpățânezi să crezi într-o iubire….tu îi spui de poveste, incredibilă, lumea din jurul tău ar râde și i-ar spune…inutilă.

De ce când iubim suntem proști? De ce refuzăm evidențele și să ieșim din marasm? Alegem să ne mințim. ”Lasă, sigur e ceva. Nu ar face ea/el așa ceva. Poate e chiar vina mea„. Da ! Mai mult ca sigur e vina ta ! E vina ta când permiți ca într-o relație să fii cel mai puțin important. Când permiți să ți se ceară doar ție să te schimbi, fără să observi nici măcar o mică schimbare în bine la cel pe care îl iubești.

E vina ta că cedezi mereu, doar, doar lucrurile se vor îmbunătății. Și e numai vina ta când ajungi să valorezi mai puțin chiar și decât cel mai banal pokemon ce poate fi capturat oriunde. Iubirea e cel mai frumos sentiment din lume, e rațiunea noastră de a fi, dar nu e totul. Când iubim degeaba, totul e degeaba. Și zău că nu avem atâta timp pe lumea asta încât să ne pierdem unii altora timpul. Și ce să facem? Putem să iubim pragmatic? Putem..dar nu are farmec. Iubirea e nebunie în culori a sufletului, a fiecărui simț și nerv al nostru. Dacă o supunem minții și rațiunii e ca și când am pune o orchestră să cânte Mozart după portative matematice…

Tot ce putem spera e că avem puterea de a renunța să mai fim pokemoni atunci când viața ne aduce în situația asta și să iubim cu adevărat și cu toată ființa noastră doar ce merită.

iubim - womanwithmoney 768x480 1 150x150Citeste si: GOANA după banii lui.

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.