Când se sfârșește lumea? Ceasul Apocalipsei zice că peste 2 minute.

Ceasul Apocalipsei - city 1420442 960 720

Când se sfârșește lumea? Ceasul Apocalipsei zice că peste 2 minute. ”Doomsday Clock”, ”Ceasul Apocalipsei” este ceasul care măsoară apropierea umanității de distrugere ca urmare a propriilor sale acțiuni. Anul acesta el a mai adăugăt 30 de secunde până la miezul nopții, considerat, simbolistic, momentul fatal, astfel că acum mai avem fix doar două minute până când singuri ne vom distruge.

Bulletin of the Atomic Scientists (BAS), o organizaţie formată din oameni de ştiinţă şi experţi care evaluează progresul ştiinţific dar şi riscurile care planează asupra umanităţii, a dezvăluit joi care este „ora” pe Ceasul Apocalipsei, limbile acestui orologiu ipotetic ajungând acum la 2 minute de miezul nopţii. Limbile ceasului s-au mai apropiat atât de mult de miezul nopţii doar în 1953, după testele bombei cu hidrogen efectuate atât de SUA, cât şi de URSS, ceea ce a dat atunci startul unei curse a înarmării nucleare.

Citește și: Simona Halep este în finala Australian Open!

În 2018, ora Ceasului Apocalipsei reflectă eşecul eforturilor globale de a reduce dependenţa de armele nucleare şi riscul utilizării acestora, precum şi creşterea numărului de ameninţări legate de folosirea armelor atomice, dar şi reacţia globală insuficientă pentru combaterea impactului încălzirii globale.

Noua „oră” a fost stabilită de Comitetul pentru ştiinţă şi securitate al BAS, un grup de oameni de ştiinţă şi alţi experţi în tehnologie nucleară şi ştiinţe climatice. Ei se reunesc de două ori pe an pentru a discuta despre evenimente de importanţă globală şi despre cum ar putea ele afecta Ceasul Apocalipsei. Ei se consultă apoi cu alţi colegi şi cu Consiliul sponsorilor BAS, care include 15 laureaţi ai premiului Nobel, înainte de a lua decizii privind schimbarea „orei”.

Din 2015, Ceasul Apocalipsei a fost actualizat o dată pe an, dar nu s-a întâmplat mereu aşa, scrie Live Science După ce acest orologiu a fost introdus în 1947 – ca ilustrare pe coperta revistei BAS, ora indicată fiind 7 minute înainte de miezul nopţii – a fost modificat de 23 de ori, actualizările din următoarele decenii depinzând de evenimentele din lume şi de nivelurile de ameninţare. Uneori au trecut chiar ani fără ca ceasul să fie modificat, potrivit calendarului BAS.

Sursă foto: Pixabay

Sursă știre: Agerpres.

Ceasul Apocalipsei - NeaguDjuvara 48088 1600x1000 90x90Citește și: IMAGINEA ZILEI – Neagu Djuvara, boierul, a plecat la ceruri!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.