Când viaţa îţi face cu mâna, tu unde eşti?

când viaţa - 1

când viaţa - sandalele gladiator 6 150x150Autor: Andreea Panait 

Când viaţa îţi face cu mâna, tu unde eşti? Vineri. Seară de toamnă forţată cu răcoare. Parcă te strânge în braţe şi tot ce-ţi doreşti e un lung weekend cu somn. Ştii că nu o să îl ai, deja lista lucrurilor programate pentru următoarele două zile este finalizată, dar speri că undeva îşi face loc subtil  si un pui de somn cat sa te puna pe picioare.

Îţi programasei de ceva timp  întâlnirea cu un prieten. O onorezi. Nu eşti genul care lasa lucrurile de izbelişte şi nici oamenii. Când ieşi din casă îţi iei din cuier masca cea veselă şi porneştimotorul.

Speri ca discuţia despre problemele de viaţă nu  o să aibă loc și că o să ai parte de ceva picanterii. Măcar așa să te scoată din tabloul zilnic. La job, acasă şi în cercul fetelor ultimele discuţii  cam la fel: vârstă, cariera, relaţii şi bani.

De ce ţi-e frică nu scapi, te aşezi comod în fotoliul generos sub umbra lămpii  şi asculți poveștile amicului. E mai mare, trebuie că subiectele sunt altfel. Vezi cum îţi derulează în ochii minţii episoadele pe care şi tu ţi le-ai programat. Îți place cum sună şi te bucura statutul pe care-l promite efortul forfotei continue. Munca zilnică, fuga de la un job la un altul, deplasările din oraş nu-ţi sunt străine.

Te panichezi însă când ajunge la povestea colegilor de birou. Şapte colaboratori în birou, doar unul căsătorit şi care trage cu dinţii de fericire înfricoşat că şi aşa a întârziat la întâlnirea cu ea acum câţiva ani. Ce fac restul? Restul…muncesc!

Unul divorţat, altul recăsătorit şi care fierbe în sucul celei de-a două căsnicii, trei singuri şi unul cu două atacuri cerebrale la activ. Năucită te tentează să întrebi care e vârsta norocoasă, dar îţi menţionase deja că sunt în aceeaşi breaslă. Şi..te panichezi. El are 39, colegii tot pe acolo.

Vrem carieră? Vrem… Atâta timp cât eşti determinat e imposibil să nu o obţii. Intrebarea este dacă eşti dispus să plăteşti preţul.  Când viaţa îţi face cu mâna, tu unde eşti?

Ştiu, o să-mi spui că nu-ţi permiţi totul şi vrei să ajungi în acel moment în care să fii pe picoarele tale complet, poate să îți dezvolți ceva al tău. Acasă te așteaptă alt ambițios. Iubitul e la fel de ancorat în job ca şi tine, ştiţi amândoi că mai aveţi multe de făcut până ca lucrurile se aşeze.

Dar dacă tabloul nu devine niciodată perfect? Uraganul viselor de împlinit şi al lucrurilor de cumpărat nu pare să aibă buton de oprire. Furtuna dezlănţuită nu ştie să se oprească fără să lase frânturi de suflete în urmă.

Fă lucrurile cum simţi, când simţi şi generează MOMENTE. Acelea care îţi vor ţine de cald când o să ai nepoţi şi le vei spune poveşti de viață. Asigură-te că tabloul copilăriei tale, îmbogăţite de bunici şi momente de  familie,  va fi pictat  la fel de frumos!

Fuga nevrotică pentru carieră și poziție socială s-ar putea să-ţi lase pereţii goi. Ce ar fi să colecţionezi momente şi nu deşeuri sufleteşti?

Foto : findyourmiddlegrounddotcom

 

când viaţa - femeia de 40 150x150Citeste si: Decât să regreți ce n-ai făcut, mai bine fă-o și gata!

Ai si tu un text pe care vrei sa-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect 

 

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.