Top 5 cele mai EDUCATIVE cântece pentru COPII

cântece pentru copii - baby music

Ce poate să fie mai frumos decât să te ocupi de educaţia celui mic. Să vezi că se amuză, că a mai învăţat un cuvânt sau un cântec nou. Şi pentru că am ajuns la cântece, m-am gândit să găsesc cele mai educative cântece pentru copii.  Evident, mă refer la copiii care se află în prima etapă de formare, cea de până la grădiniţă. Mă uit la Idris cum zapează uneori pe youtube şi aş zice că nu se descurcă rău. De la cântece de amuzament, până la cele cu mesaj educativ, copiii noştri au un fin talent de a-şi selecta muzica.

Responsabilitatea noastră a părinților este enormă când vine vorba de muzica pe care cei mici o ascultă. Nu o dată am observat că dacă „îl las liber” pe Youtube, Idris poate ajunge la videoclipuri violente sau nepotrivite vârstei lui. Eu aleg să merg pe mâna celor de la Ani de Școală și  așa stau mai liniștită. Găsești aici  multe cântece pentru copii, jocuri, povești pentru copii, desene animate sau detalii despre bunele maniere. Nu uita, copilăria presupune să te bucuri de cântece și povești! Ce vremuri erau când ascultam povești la pick-up…

A, era să uit! Pe Ani de Scoala gasesti si planșe de colorat. Uite pe care am ales-o pentru Idris:

cântece pentru copii - la pescuit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iată: Top 5 cele mai EDUCATIVE cântece pentru COPII

  • Zece Degeţele  –  Vrei să înveţe încet, încet să numere? Atunci pune-i melodia asta şi jucaţi-vă . Eu îi număr mereu, într-o zi o va face şi singur.

  • Are mama o fetiţă – Dacă te intersează să ai un copil harnic, ajută-l cu acest cântecel. Şi, da, cred că ar putea să fie vizionat şi de băieţei. Curăţenia e şi responsabilitatea lor. Idris se uită cu mare atenţie la acest videoclip!

  • Nu mi- e frică de Bau Bau –  Cea mai mare greşeală a părinţilor este să sperie copilul spunându-i că Bau Bau există. Să nu se mire că se trezeşte noaptea şi plânge din cauza unui monstru închipuit. Dacă vreţi să scăpaţi de ideea de Bau Bau, ascultaţi acest cântecel împreună cu cel mic. Veţi avea ocazia să îi explicaţi că este doar o invenţie a unor părinţi, mai puţin înţelepţi.

  • Linguşeală de căţel –  Cu peste 1 milion de vizualizări pe Youtube, Linguşeală de Căţel – via Gaşca Zurli conduce în topul căutărilor celor mici. Idris se distrează de minune când vede momentul ăsta de la Răzvan şi Dani.

  • Masha şi ursul –  Nu e cântec, dar nu puteam să îl ratez. Este unul dintre preferatele lui Idris şi semnul că s-ar putea să îi placă blondele îndărtnice.  De ce cred că e interesant să urmărească acest desen animat? Este viu, dinamic, vesel, fără violenţă şi e în limba rusă. Are peste 18 milioane de vizualizări pe Youtube şi mai mereu zâmbeşte când îl priveşte. Mâine, poimâine mă trezesc cu o declaraţie de amor care să sune cam aşa: Mama, ia liubliu tebia! Ha!

cântece pentru copii - despre AL  PTARE 150x150Citeste şi :Ce NU ți-am spus despre ALĂPTARE!

Ai si tu un sfat educativ pentru copii? Îl facem vedetă în comunitatea femeilor Perfect Imperfecte. Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem şi pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE – Perfect Imperfect 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.