Când ne „băgăm picioarele” in client! Dragoste si cafea

- 10672119 10203889958984301 6573648743285402769 n 1

S-a trezit de dimineaţă, mofluză. Încerca să îşi adune gândurile de pe pernă, ca şi cum ar fi fost nişte fire de par răzleţe.  Într-un final s-a pornit la drum cu mintea complicat de adormită şi ochii mijiţi. Marsalier şi p-aci ţi-e drumul! S-a gândit că dacă tot avea o zi plină, măcar să bea o cafea.  Ispita era acolo, aproape, la automatul de cafea. Ştiu, o mizerie! Dar în dimineţile complicate, o mizerie în plus mai contează? În dimineaţă aia voia sa mearga la sigur: irish cappucino! Dulce, cu gust de rom, perfect!  Şi-a potrivit machiajul şi s-a dus glonţ către automat.  A închis ochii şi a savurat prima sorbitură. Pupilele s-au dilatat, mintea a făcut stop şi ea, ca o găină beată… a rămas stana de piatră. Cu dezamăgiri evidente  în  priviri se întoarce către viitorul client:

– Ăştia au stricat Capuccino!!!

– Cum aşa?

– E apă chioară!!!

- 10672119 10203889958984301 6573648743285402769 n

În faţă  lipsei de gust, s-a trezit gândind: aşa e viaţa,  în business și în dragoste! La dracu’, voiam doar o cafea!  Nu ştiu dacă să vorbesc despre amor sau cafea, dar îmi sună cam la fel.  De fiecare dată când dau să mă ataşez de un produs, îmi dau seama că după un timp calitatea trece pe locul doi. Cantitatea se diminuează, preţul creşte, clientul este dezamăgit şi în cele din urmă nu mai cumpără. Cineva injură cu foc, la final! Care e treaba cu strategia asta stupidă? Cum e cu dragostea?  Suntem seducători la început după care Regina se face cât casa, poartă şosete flauşate, trece prin pat doar cat sa aseze pernele …iar Regele are flatulenţe de parcurs.  No offence!  Sa recunoastem, ne cam „bagam picioarele” in client! De ce investim în iubire doar la început? Pentru că atunci NU suntem siguri că avem un „client” fidel. Când ştim că l-am „priponit” si „cumpara” doar de la noi… începem să nu se mai agităm. Fix ca la nenorocitul ăla de automat de cafea! Ce se întâmplă pe termen mediu şi lung? Clientul îşi cumpără cafea din altă parte iar amorul o vireaza ca la Ploiesti. Asa ca faceţi-vã singuri un bine, nu luati totul de-a gata! Atunci cand eşti sigur că doamna/ domnul  nu va pleca, faci prima şi cea mai mare greşeală.  Nu eşti sigur de victorie? Stai liniştit, tipul asta de nesiguranţă e  foarte sănătoasă. E condimentul ăla care vă ţine treaza relaţia. Bucură-te, altfel ai fi fost de mult istorie!

fotoȘ Alex Galmeanu/ Viva

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.