Care sunt cele mai VIZITATE țări în 2016? An bun pentru turism

turism - bangkok 1024x575

Care sunt cele mai VIZITATE țări în 2016? An bun pentru turism  Odată cu finalul sezonului estival, operatorii de turism au început să facă calcule și să tragă o primă linie în ceea ce privește anul 2016 în turism.

Același lucru l-au făcut și cei de la Mastercard, care au obișnuit lumea deja cu un tradițional Global Destination Cities Index. În top 10 se află doar 3 orașe din Europa, niciun din România, din păcate. Iată mai jos lista completă a top 10 orașe cu turism înfloritor:

 1. Bangkok – 21.47 milioane de vizitatori
 2. Londra – 19.88 milioane de vizitatori
 3. Paris – 18.03 milioane de vizitatori.
 4. Dubai – 15.27 milioane de vizitatori.
 5. New York – 12.75 milioane de vizitatori
 6. Singapore – 12.11 milioane de vizitatori
 7. Kuala Lumpur – 12.02 milioane de vizitatori
 8. Instanbul – 11.95 milioane de vizitatori.
 9. Tokyo – 11.70 milioane de vizitatori
 10. Seoul – 10.20 milioane de vizitatori.

De menționat că Bucureștiul se situează pe locul 81, cu peste 1 milion de vizitatori, vizitatori care au cheltuit peste 270 de milioane de euro pe timpul șederii lor. Ca și creștere Bucureștiul este pe un trend foarte bun, dovadă că turismul poate reprezenta un punct important în dezvoltarea țării noastre. Capitala depășește, la ritm de creștere, centre de turism cu renume, precum Barcelona, Paris, Praga sau Roma.

Indexul Mastercard Global Destinations Cities furnizează un clasament al celor mai vizitate 132 orașe din lume, pe baza numărului estimat de vizitatori și a volumelor cheltuite de aceștia, oferind în același timp o mai bună înțelegere a modului în care oamenii călătoresc și a cheltuielilor efectuate de aceștia, la nivel global. În contextul în care cheltuielile și turismul peste graniţe continuă să crească într-un ritm mai rapid decât PIB-ul global, orașele rămân motoare ale dezvoltării economice.

Sursă foto: bangkok.peninsula.com

Citește continuarea pe Agora.ro

turism - Bucure tiul ar vorbi 2 150x150Citeste si: Dacă Bucureștiul ar vorbi, oare ce ar spune?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.